duminică, 15 iulie 2007

Liberalii vor dezbatere publica pe problematica PE

Liberalii vor dezbatere publica pe problematica PE

14 Iulie 2007

Liberalii vor dezbatere publica pe problematica PE

Liberalii din Suceava propun formatiunilor politice o dezbatere publica pe tema Parlamentului European (PE), la care sa participe toti candidatii la alegerile europarlamentare, transmite corespondentul ROMPRES. Purtatorul de cuvant al Partidului National Liberal (PNL) Suceava, Mihai Steiciuc, a apreciat, vineri, ca o astfel de dezbatere ar fi utila atat pentru candidati, cat si pentru alegatori.

El propune ca teme de dezbatere "Ce trebuie sa stie un candidat la Parlamentul European pentru a nu face Romania de rusine?" si "Cum poate un parlamentar european sa ajute zona care ii da sprijinul?". Steiciuc propune ca aceasta dezbatere publica sa fie sustinuta de candidati locali ai partidelor politice si sa se desfasoare intr-un loc neutru. Candidatul PNL Suceava pentru PE este prorectorul Universitatii ''Stefan cel Mare'' Suceava, Aurel Burciu. Partidul Liberal Democrat are doi candidati la PE, universitarul Florin Pintescu si cercetatorul Ion Barbu, de la Institutul de Cercetari Agricole si Silvice Campulung Moldovenesc.

Candidatul provizoriu al Partidului Noua Generatie-Crestin Democrat este lectorul universitar Romulus Vancea, de la Catedra de Stiinte Economice a Universitatii ''Stefan cel Mare'' Suceava, Partidul Democrat Suceava va candida cu omul de afaceri Florin Alexandru Hrebenciuc, fiul directorului ARR Suceava, Viorel Hrebenciuc. In Partidul Romania Mare RM a fost nominalizat, deocamdata, cu titlu provizoriu, consilierul judetean Cezar Ioja.

Partidul Social Democrat Suceava urmeaza sa-si stabileasca un candidat, iar Partidul Conservator nu va avea un candidat local. Romania va avea 35 de eurodeputati.

0 comentarii: