duminică, 15 iulie 2007

Serviciile administrative de la Fisc vor fi debirocratizate

Serviciile administrative de la Fisc vor fi debirocratizate

14 Iulie 2007

Aproximativ 8.000 de societati dintre cele 16.000 inregistrate in judetul Suceava isi vor putea plati impozitele si contributiile sociale intr-un singur cont bancar, a declarat vineri directorul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Suceava, Petrica Ropota. Este vorba despre o initiativa legislativa venita din partea sefului national al Fiscului ce are ca scop usurarea platii impozitelor si contributiilor sociale.

Doar jumatate dintre firme vor beneficia de noile prevederi deoarece acestea sunt aplicabile doar societatilor ce nu inregistreaza datorii la bugetul de stat. De la 1 septembrie firmele vor intocmi numai doua ordine de plata pentru achitarea impozitelor datorate statului. Unul pentru TVA, accize, taxe vamale, impozitul pe profit si cel pe venit, iar celalalt pentru contributiile sociale.

Potrivit directorului executiv al DGFP Suceava, incepand cu luna septembrie agentii economici care nu au obligatii restante la bugetul statului, ce depun declaratia 100 ce cuprinde toate obligatiile bugetului de stat si fac plata in termen a obligatiilor fiscale pot sa faca plata intr-un singur cont.

Daca de aceasta facilitate vor beneficia pentru inceput numai agentii economici ce nu inregistreaza obligatii fiscale restante, masura va fi generalizata pentru toti contribuabilii incepand cu anul 2008. Pentru ca programul sa devina viabil, angajatorii vor trebui sa-si deschida un cont la Trezorerie. In prezent, angajatorii platesc cinci categorii de impozite sociale, care sunt aplicabile fondului de salarii.

0 comentarii: