miercuri, 22 august 2007

Conducerea Spitalului Judeţean, îngrijorată de scumpiri

Spitalul Judeţean Suceava ar putea rămâne fără fondurile necesare derulării activităţii dacă furnizorii vor mări preţurile la produse. Managerul unităţii sanitare, Costică Dăscăliuc, este îngrijorat de scumpirile anunţate pentru luna septembrie. Acesta spune că spitalul are nevoie de suplimentare de fonduri pentru a funcţiona în condiţii bune. „Se anunţă scumpiri de 10%-15% pentru septembrie. Scumpirea la alimente este pusă pe seama secetei, însă şi furnizorii de medicamente măresc ridică preţurile”, spune Dăscăliuc.
Conducerea Spitalului Judeţean Suceava s-a văzut nevoită recent să rezilieze contractele cu doi furnizori de medicamente din cauză că aceştia au majorat preţurile la produse peste valoarea maximă prevăzută în contracte.
Este vorba despre două firme din Bucureşti care livrau spitalului medicamente de strictă necesitate, precum calmante. În conformitate cu prevederile contractelor, cele două firme ar fi trebuit să nu majoreze preţurile până la finele anului bugetar 2007. Pentru a se preveni o criză de medicamente la cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, s-a luat decizia de a se face achiziţii directe de la alte două firme, la preţuri acceptabile.

0 comentarii: