marți, 7 august 2007

Furtunile au produs pagube de peste 5 milioane RON

De peste 5 milioane lei au produs pagube Consiliului Judeţean Suceava ploile din 4 – 5 august, prin afectarea mai multor segmente de drumuri judeţene, a anunţat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor.

Cele mai importante prejudicii s-au înregistrat pe raza localităţii Ostra, pe drumul care face legătura între localităţile Frasin – Broşteni, unde carosabilul a fost acoperit cu aluviuni pe o lungime de peste 50 de metri.

Nechifor a arătat că „s-a intervenit imediat pentru a reda circulaţiei rutiere drumul respectiv”, în condiţiile în care sunt probleme pentru a asigura rute ocolitoare la cea clasică afectată de avarierea podului de pe raza comunei Vama, rută care a şi fost închisă de autorităţi.

„Intervenţiile au fost prompte şi cu sprijinul Direcţiei Judeţene Drumuri şi Poduri am reuşit să asigurăm un trafic în condiţii de securitate cerute”, a arătat Nechifor. El a subliniat că „la o primă estimare pagubele se cifrează la peste 50 de miliarde de lei vechi, prejudicii produse pe drumurile judeţene aflate în administrarea Consiliului Judeţean Suceava”.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a precizat că administraţia judeţeană este pregătită să intervenă prin Direcţia de drumuri acolo unde se va impune, în condiţiile în care „potrivit ultimelor informaţii, până joi, judeţul Suceava a primit cod galben, anunţându-se iarăşi ploi”.

Aversele abundente au produs pagube în 14 localităţi sucevene fiind inundate peste 108 de locuinţe şi gospodării rurale, mai multe poduri şi podeţe au fost avariate s-au colmatate, precum şi drumuri comunale au fost blocate de aluviuni. De asemenea, s-a raportat: 15 localităţi afectate de lipsa alimentării cu energie electrică(Ostra, Sadova, Rotunda, Liteni, Corni, Cumpărătura, Tişăuţi, Lisaura, Ipotelti, Vereşti, Buda, Zvoriştea, Dealu, Stânca, Sâncuţa); 108 gospodării inundate (curţi construcţii şi anexe gospodăreşti); 9 punţi pietonale distruse; 8 podeţe avariate; 2 poduri distruse; 3,15 km drum comunal afectaţi; 1,07 km drum judeţean afectaţi; ; 1 stâlp reţea electrică medie tensiune distrus; 10 ha. teren fâneaţă inundaţi; 3 şuri şi 3 adăposturi de animale distruse prin trăsnet; 0,06 km drum forestier afectat; 2 blocuri afectate prin inundare; Hală METRO inundată.

0 comentarii: