duminică, 12 august 2007

'Mama ne batea cu biciul'

'Mama ne batea cu biciul'

Cinci frati din localitatea suceveana Putna, cu varste cuprinse intre 3 si 11 ani, erau batuti si infometati de parinti. Ei au fost internati, zilele trecute, la Fundatia 'Hand of Help' din Botosani, unde s-au acomodat rapid.

Cei cinci copii din Putna adusi in Centrul rezidential al Fundatiei din Botosani, au fost consultati de medici si de psiholog, li s-a recoltat sange pentru analize si au fost deparazitati. 'S-au acomodat. Le place la noi. Au televizor, jucarii, mai vin si ceilalti copii sa stea cu ei. Au ajuns infometati la noi', a precizat Simona Boldea, directorul social al fundatiei.

"Si-au spalat singuri hainutele"


Reprezentantii fundatiei au doar cuvinte de lauda pentru cei cinci copii. 'Intr-o seara, Mariana si Mihai, fratii in varsta de 10, respectiv 6 ani, si-au spalat singuri hainutele vechi. Se vede ca sunt niste copii munciti', a mai spus Simona Boldea. Laura, fetita cea mare, a povestit ca, in timp ce parintii lipseau, trebuia sa se ocupe de fratii mai mici, dar si de gospodarie. 'Veneau acasa beti si ne bateau pe toti. Ne place si vrem sa ramanem aici. Mama venea acasa si ne intreba daca am facut curatenie, apoi ne batea cu biciul', a povestit Laura (11 ani). Cei cinci copii mai au doi frati mai mici, in varsta de doua saptamani si respectiv un an, care au fost preluati si ei, iar acum sunt in plasament la un asistent maternal din Suceava.

0 comentarii: