duminică, 12 august 2007

O treime din farmacii nu mai au bani pentru onorarea retetelor

O treime din farmacii nu mai au bani pentru onorarea retetelor

11 August 2007

O treime din farmacii nu mai au bani pentru onorarea retetelor

Aproximativ o treime dintre farmaciile din judet au epuizat fondurile alocate eliberarii medicamentelor compensate si gratuite in luna august, a anuntat, vineri, directorul Casei judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Suceava, Cristina Iordachel.

In aceste conditii, CJAS Suceava a solicitat bolnavilor cronici sa aiba rabdare cu onorarea retetelor pana la jumatatea saptamanii viitoare, cand va fi reluata finantarea farmaciilor. Iordachel a precizat ca majoritatea farmaciilor care au epuizat fondurile sunt din mediul urban si ca, incepand cu 15 august, bugetele acestor unitati vor fi suplimentate. Potrivit sursei citate, valoarea suplimentarii se va stabili in functie de necesitatile reale.

In contul CJAS Suceava au intrat 1,8 milioane de lei in vederea pastrarii continuitatii in eliberarea medicamentelor compensate si gratuite.

Iordachel a precizat ca aceasta suma nu face parte din rectificarea bugetara prevazuta pentru institutie. In luna august, suma initiala alocata de CJAS Suceava pentru eliberarea medicamentelor compensate si gratuite a fost de 2,6 milioane de lei, suma ce include si tratamentul bolnavilor cronici.

0 comentarii: