marți, 7 august 2007

Suceava: podul care leaga Moldova de Ardeal s-a surpat

Suceava: podul care leaga Moldova de Ardeal s-a surpat

07 August 2007

Podul de peste raul Moldova, de pe DN 17, ce face legatura intre Moldova si Ardeal, s-a surpat ca urmare a ploilor torentiale din noaptea de duminica spre luni, anunta NewsIn.

Podul este in localitatea suceveana Vama, si face legatura, in interiorul judetului dintre Gura Humorului si Campulung Moldovenesc.

Circulatia a fost deviata pentru Campulung si Vatra Dornei prin Suceava - Radauti - Sucevita, iar pentru Vatra Dornei si Brosteni prin Frasin-Tarnita.

Tot in comuna Vama au fost inundate si opt gospodarii.

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat ca Bucovina este rupta in doua, in urma surparii podului de la Vama, si in aceste conditii sectorul turistic este grav afectat. Acesta a mentionat ca nu se stie cand se va putea trece la repararea podului, mai ales ca prognoza meteorologica nu este deloc imbucuratoare.

De asemenea si podul provizoriu care face legatura intre orasul Gura Humorului si comuna Cacica, prezinta riscul de a se prabusi, a anuntat Inspectoratul de Politie Judetean Suceava.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bucovina" Suceava, la Sasca Mare, comuna Cornu Luncii, circa 50 gospodarii (curti si gradini) au fost inundate si se lucreaza la evacuarea apei, la Iacobeni un podet a fost colmatat in urma caruia au fost inundate doua gospodarii (curti si gradini), iar in orasul Gura Humorului au fost inundate sase curti si gradini. De asemenea, sunt monitorizate doua gospodarii din Negrileasa si cate una din Stulpicani si scheia.

Din fericire nu au fost victime omenesti, iar pagubele materiale sunt in curs de evaluare, numarul total al gospodariilor afectate de inundatii fiind de aproape 200.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis autoritatilor sucevene o atentionare Cod Galben de furtuna. Potrivit avertizarii, pana joi, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si vor fi ploi cu caracter torential, intensificari ale vantului, descarcari electrice si izolat caderi de grindina.

0 comentarii: