duminică, 30 septembrie 2007

Migraţia forţei de muncă lasă firmele fără meseriaşi, chiar dacă oferă salarii peste 300 de euro


Imprimare


Sucevenii proaspăt absolvenţi nu s-au prea înghesuit la Bursa locurilor de muncă organizată special pentru ei, a fost concluzia directorului executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Constantin Şuvăr.

El a remarcat că, „manifestarea a dobândit un caracter permanent, date fiind rezultatele obţinute în anii precedenţi. Nu pot să trec cu vederea, însă, că interesul manifestat anul acesta nu este, de data aceasta, cel pe care ni-l doream. Cu toate că înregistrăm o criză de forţă de muncă, la fel ca la nivel naţional, nu se înregistrează atât de mulţi participanţi pe cât ne aşteptam, deşi oferta este destul de bogată”.

El a precizat că au fost scoase circa 1000 de job-uri în judeţ şi 500 în municipiul reşedinţă. În opinia domniei sale, cauza stă în exodul masiv de forţă muncă în occident. „Plecările în străinătate afectează grav echilibrul forţei de muncă din judeţul Suceava şi din ţară”, a arătat Şuvăr.

Prezent ca invitat, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a apreciat, de asemenea, că se conturează o criză majoră a forţei de muncă, făcând aprecierea pe fondul reabilitării sistemului de termoficare, caz în care, pentru desfăşurarea lucrărilor nu s-a găsit personal calificat. Lungu crede că factorii responsabili de la Bucureşti trebuie să găsească soluţii de atragere a forţei de muncă, „altfel riscăm să rămânem fără aceasta”.

Lungu a şi propus, ca variantă de salvare a situaţiei, mărirea nivelului salariul minim pe economie, dar şi sprijinirea cu subvenţii a agenţilor economici, astfel încât aceştia să-şi poată recompensa corespunzător angajaţii. „Trebuie cu toţii să facem ceva, în aşa fel încât, prin proiecte guvernamentale, să putem stabiliza forţa de muncă”, a spus Lungu.

Directorul firmei de construcţii Sumec Suceava, Dumitru Luchian, s-a arătat dezamăgit de interesul absolvenţilor, dar nu doar a acestora, faţă de oferta de locuri vacante făcută. Societatea a venit cu posturi de ingineri şi tehnicieni constructori, dulgheri, zidari şi betonişti. El a spus că, dintre cei puţini care au trecut pe la standul firmei, niciunul nu avea calificarea cerută. Primii au fost doi absolvenţi de la Mecatronică, care, ulterior, în funcţie de rezultatul Bursei, vor fi chemaţi la interviu.

Pretendenţii nu au fost mofturoşi, interesându-se, în primul rând, despre condiţiile de muncă şi, mai apoi, despre salarii, care de altfel, nu sunt deloc, neglijabile, începând de la 300 de euro în sus, raportat la calificare şi abilităţi. Un absolvent la Facultăţii de Inginerie Electrică din Suceava se orienta înspre o slujbă pe măsura pregătirii. El nu dorea, îndeosebi, un salariu mare, ci mai degrabă condiţii de muncă acceptabile.

La târgul de vineri, 131 de angajatori au oferit 1049 de job-uri vacante, acestea fiind licitate de 1128 de absolvenţi. Dintre aceştia, 650 au fost selectaţi pentru interviu, 36 fiind angajaţi la faţa locului.

0 comentarii: