luni, 22 octombrie 2007

Două autobuze TPL, scoase din uz de panourile RESTACO

Două din autobuzele societăţii de Transport Public Local Suceava au fost trase pe dreapta cel puţin pentru câteva zile, după ce geamurile laterale ale acestora au fost distruse de panourile unei firmei RESTACO.

Incidentul s-a petrecut vineri seara, în jurul orei 22.00, când două dintre autobuzele TPL care veneau dinspre Burdujeni către Centru, au fost izbite în laterala dreaptă de panourile de protecţie amplasate în jurul sitului arheologic Curtea Domnească.

“Avem două autobuze scoase din uz din cauza panourilor RESTACO. Panourile din tablă au fost umflate de vânt şi duse până în stradă, unde au lovit autobuzele, care veneau unul după celălalt. La primul autobuz, geamul a fost distrus total, iar la al doilea, care a fost lovit imediat după aceea, geamul nu a căzut, dar este crăpat tot, parcă ar fi făcut din bobiţe de mazăre. În autobuze erau şi călători, noroc că nimeni nu a păţit nimic, doar au tras o sperietură zdravănă din cauza zgomotului şi a cioburilor răspândite”, a declarat administratorul TPL, Darie Romaniuc.

La faţa locului a fost chemată Poliţia Rutieră, care a fotografiat autobuzele avariate de panourile ajunse în stradă.

Unul din cele două autobuze Irisbus - Iveco va putea fi repus în circulaţie de astăzi, pentru că i-au fost înlocuite geamurile cu altele de rezervă, comandate anterior. Celălalt va mai sta o vreme la garaj, până când va ajunge la Suceava un alt set de geamuri.

Valoarea pagubelor produse este de aproape 300 de milioane de lei vechi, bani care vor fi acoperiţi de firma de asigurări cu care are contract TPL.

Există posibilitatea ca firma de asigurări să încerce să recupereze aceşti bani de la firma RESTACO, căreia îi aparţin panourile din Centru, pe motiv că acestea nu au fost bine ancorate, din moment ce au fost aruncate în stradă de prima rafală mai puternică de vânt.

Dacă firma de construcţii şi restaurări nu va lua măsuri preventive rapid, acest gen de incidente se va putea repeta oricând.

0 comentarii: