marți, 16 octombrie 2007

Primăria Sadova amendată pentru lipsa de civilizaţie a cetăţenilor


Actualitate



comisarul şef al Gărzii de Mediu Suceava, Constantin HarasimPrimăria comunei Sadova a fost amendată cu 15.000 lei (150 milioane de lei vechi) de către comisarii de mediu deoarece cetăţenii din comună, deşi au la dispoziţie 42 de containere pentru deşeuri şi Serviciu de salubritate, pe raza localităţii, aruncă deşeurile tot pe marginea pârâului Sadova, a râului Moldova şi a zonei de protecţie a drumului. „Primarul Gheorghe Rusu a arătat preocupare privind această problemă de aceea s-a dat amenda pe primărie ca persoană juridică, dar cetăţenii nu vor să pună deşeurile în containere. Tot pe maluri şi pe marginea drumului aruncă gunoaiele. Aici e vorba de mentalitate. Păcat, pentru că e o zonă foarte frumoasă. Primăria va trebui să recupereze banii din urma amenzii de la cei care aruncă gunoaiele” a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim.

Tot pe raza comunei Sadova, câte o sancţiune de 5.000 lei a fost aplicată agenţilor economici SC TIM ELA PROD COM SRL SADOVA şi SC MELNIC COM PROD SRL SADOVA pentru depozitarea de materiale şi deşeuri lemnoase în locuri nepermise, respectiv pe spaţii verzi. Potrivit lui Harasim, în gestionarea deşeurilor lemnoase deţinătorii de deşeuri de acest fel au obligaţia să depoziteze deşeurile lemnoase în mod selectiv pe platforme betonate special amenajate.

Cu amenzi de câte 3.000 lei au fost sancţionate SC MOLD SAD COM SRL SADOVA şi SC BABIMIH SADOVA pentru absenţa evidenţei gestiunii deşeurilor.

0 comentarii: