vineri, 9 noiembrie 2007

Cabine de vot din inox pentru referendum în comuna Zvoriştea


Actualitate



Prefectul de Suceava, Orest OnofreiO instruire cu primarii şi secretarii localităţilor din judeţ privind organizarea alegerilor pentru Parlamentul European şi Referendumul naţional privind introducerea votului uninominal a avut loc joi, la Prefectura Suceava.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a spus primarilor că pentru dotarea secţiilor pentru referendum, în limita sumelor alocate, Prefectura poate pune la dispoziţia primăriilor o parte din materialele pentru confecţionarea logisticii şi să comunice Grupului tehnic de lucru necesarul de materiale.

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei a declarat că, mergând pe această linie, primarul comunei Zvoriştea, Constantin Berariu a solicitat instituţiei să-i deconteze suma de 15.000 de lei, reprezentând contravaloarea confecţionării cabinelor de vot şi a urnelor pentru referendum specificând faptul că a folosit inoxul drept material pentru realizarea acestora. Acesta i-a răspuns că, din păcate, nu poate deconta această sumă, fiind mult prea mare, dar a mai precizat că în următorii primari ai comunei nu vor mai trebui să confecţioneze cabine de vot, acestea fiind îndeajuns de trainice.

Onofrei le-a solicitat primarilor ca după preluarea, împreună cu preşedinţii secţiilor de votare, a buletinelor de vot să semnaleze orice neconcordanţă înregistrată la renumărarea acestora, faţă de datele înscrise în procesul verbal de predare-primire, Grupului tehnic de lucru de la Instituţia Prefectului, pentru a se lua măsurile ce se impun.

Prefectul judeţului Suceava le-a mai solicitat primarilor să asigure localizarea şi identificarea corespunzătoare a secţiilor de votare pentru alegeri şi referendum, prin indicatoare separate, având în vedere faptul că majoritatea secţiilor de votare sunt organizate în acelaşi imobil.

Acesta a mai precizat că, în localurile secţiilor de votare, în zilele de 24 şi 25 noiembrie nu se vor organiza nunţi, botezuri, discoteci, iar primarii vor lua măsuri pentru încălzirea acestor spaţii.

0 comentarii: