vineri, 9 noiembrie 2007

Fotbal. Liga a III-a » Pentru liniştea lor!


Sport



Cetatea SuceavaCetatea şi Juventus se înfruntă vineri, pentru prima oară într-un meci de campionat. Ambele echipe au nevoie de puncte pentru a-şi asigura liniştea înaintea de finalul de sezon. Cetatea are ocazia să se distanţeze şi mai mult în fruntea clasamentului iar Juventus vrea să evite zona “minată” a retrogradării.

Cetatea Suceava – Juventus Fălticeni, vineri, ora 14, stadion „Areni”

Vineri, cu începere de la ora 14, stadionul Areni găzduieşte derbiul local dintre Cetatea Suceava şi Juventus Fălticeni. Partida, contând pentru etapa a XIV-a a Ligii a III-a este importantă pentru ambele formaţii. Pe de o parte, elevii lui Marian Pană, vor să demonstreze că remiza din runda precedentă, 1-1 cu Pambac Bacău, nu a fost decât o întâmplare, în vreme ce fălticenenii, aflaţi în a doua jumătate a clasamentului speră să obţină un rezultat pozitiv care ar conferi echipei un moral bun pentru finalul de sezon din acest an.

Antrenorul Marian Pană se confruntă cu destule probleme legate de numeroasele indisponibilităţi din cadrul lotului. Accidentaţi cu Pambac, Nicolau şi Tomaz ar putea lipsi din primul „11”. Lor li se adaugă accidentările mai vechi ale lui Colban, Onciu sau Roheţki, jucători care au lipsit şi în partida din etapa trecută.

Pe teren propriu Cetatea Suceava are un palmares de invidiat, singura echipă care a reuşit să obţină punct pe Areni fiind Pambac Bacău, ocupanta locului secund în Seria I. De partea cealaltă, Juventus Fălticeni nu are probleme în ceea ce priveşte efectivul de jucători. Curios este faptul că oapeţii de azi au, în acest campionat, un parcurs mai bun în jocurile disputate în deplasare decât în cele de pe propriul teren. „Afară” juventinii au obţinut două succese, o remiză şi patru înfrângeri, acumulând 7 puncte, cu unul mai mult decât în partidele de „acasă”.

Cetatea are un ascendent moral superior Juventusului dacă ţinem cont de victoriile pe care galben-albaştrii le-au obţinut în meciurile amicale disputate împotriva alb-negrilor, precum şi succesul din Cupa României.

Meciul dintre Cetatea şi Juventus va fi arbitrat de o brigadă focşăneană, condusă la centru de Alexandru Samoilă, ajutat la cele două tuşe de Dănuţ Dumitriu şi Lucian Stănilă. Observatorul delegat de FRF pentru acest joc este mureşeanul Tiberiu Satmari.

Rarăul joacă sâmbătă cu Leonard Paşcani

Într-un alt joc, CSM Rarăul va înfrunta sâmbătă, de la ora 14, „lanterna roşie” Leonard Paşcani, într-un veritabil duel între două contracandidate la retrogradare. Un meci interesant se va juca la Bacău, unde Pambac, locul doi în clasament, va evolua împotriva surprizei FC Bârlad, ocupanta ultimei trepte a podiumului.

Iată programul complet al etapei:

Cetatea Suceava - Juventus Fălticeni

Oţelul Galaţi II – Aerostar Bacău

CSM Rarăul - Leonard Paşcani

Poli Iaşi II - CF Brăila

FCM Bacău II - Politehnica Galaţi

Bujorul Tg. Bujor - Cetatea Tg. Neamţ

Pambac Bacău - FC Bârlad

Laminorul Roman - Ceahlăul II

CFR Paşcani - Willy Bacău

0 comentarii: