duminică, 4 noiembrie 2007

O vulpe turbată depistată în zona Dornelor


Actualitate



vulpe.jpgUn nou caz de rabie a apărut pe teritoriul judeţului. Este vorba despre o vulpe turbată depistată în curtea lui Gheorghe Prindelea, din Ninchituşeni - Vatra Dornei. Potrivit directorului DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, vulpea a intrat în gospodăria localnicului, a muşcat câinele şi s-a ascuns în curte.

Animalul a fost vânat de vânătorii Asociaţiei Vânătorului şi Pescarului Sportiv, iar în urma analizelor s-a descoperit că era infectat cu virusul rabic. În aceste condiţii a fost instituită carantină pe o rază de 30 de kilometri în zona Dornelor, iar pentru a reduce riscurile răspândirii virusului, maidanezii suspecţi de contaminare vor fi împuşcaţi.

Directorul DSVSA Suceava a mai spus că, începând de duminică, vor fi organizate campanii de vânătoare la carnivorele sălbatice, vizate fiind vulpile şi lupii, pentru aceştia din urmă obţinându-se aprobare de vânătoare.

Pentru a încuraja vânătoarea vulpilor, la ANSVSA există un proiect de lege pentru care şi specialiştii suceveni au fost consultaţi, şi care urmează să fie aprobat, potrivit căreia se va da o recompensă de câte 50 de lei noi pentru fiecare cap de vulpe adus la DSVSA. Capetele vor fi trimise la laborator în vederea examinării pentru a se constata dacă este infectat cu rabie.

Dintre cele 14 cazuri de rabie consemnate de la începutul anului, 12 s-au înregistrat numai în ultimele două luni şi jumătate.

0 comentarii: