luni, 17 decembrie 2007

Capcană de prins negustori necinstiţi

Deghizat în ţăran, şeful sanitar-veterinarilor din Suceava a cumpărat, în urmă cu o săptămână, mai multe produse din carne din piaţa din localitatea Vicovu de Sus, constatând ulterior că a băgat în traistă inclusiv carne de cal. Hala a fost închisă, iar sâmbătă DSVSA Suceava a vrut să verifice respectarea măsurii.

Inspectorii sanitari, însoţiţi de poliţişti şi jandarmi, au ocupat „obiectivul” încă de la 5.30 dimineaţa, însă până la 11 în piaţă nu a apărut nici un comerciant de carne, iar dispozitivul de supraveghere a fost retras.


Imediat, în piaţă au năvălit negustorii de carne. Echipa de control a fost anunţată, la întoarcere confiscând 614 kilograme de carne şi 117 kilograme de preparate din carne. Unul dintre comercianţi a abandonat aproximativ 35 de kilograme de carne pe o masă, fiind suspiciuni că aceasta este carne de cal.

Directorul DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, a spus că Primăria Vicovu de Sus va fi amendată pentru că, în calitate de administrator al pieţei, trebuie să asigure respectarea legalităţii comerţului în piaţă.

0 comentarii: