luni, 10 decembrie 2007

Clanul Fânu din Fălticeni, săltat de Crima Organizată Iaşi


Tone de mărfuri, în special de provenienţă chinezească, au fost confiscate

Luaţi direct din aşternuturi. Mai multe persoane din lumea interlopă a Fălticeniului au fost ridicate ieri dimineaţă de procurorii şi poliţiştii Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism Iaşi după o acţiune fulger. Totul s-a derulat în mare secret şi se pare că nici conducerea Poliţiei Fălticeni şi nici cea a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava nu au ştiut nimic despre acţiune.

10 percheziţii.
În total, au fost percheziţionate 10 locaţii, acolo unde membrii clanului Fânu îşi depozitau marfa adusă de la diferite centre comerciale din zona Bucureştiului. Tone de mărfuri, în special de provenienţă chinezească, au fost ridicate şi lăsate în custodia Jandarmeriei din Fălticeni până la finalizarea anchetei.
19 persoane, printre care Neculai Fânu şi Sorin Vişan, au fost ridicate în baza unor mandate de aducere.
Reprezentanţii DIICOT Iaşi aveau date că membrii clanului Fânu puseseră pe roate o adevărată morişcă prin care trăgeau ţepe de ordinul miliardelor de lei vechi. Reprezentanţii acestei grupări luau marfă de la diferite centre comerciale, în special de la cetăţeni chinezi, pe care o achitau cu cecuri fără acoperire. Marfa era depozitată în Fălticeni sau Baia şi apoi revândută la bucată în pieţele şi târgurile din zonă.
Unul din principalele depozite clandestine se găsea în incinta fostului cinematograf Doina din Fălticeni, acolo unde oamenii legii au descoperit ieri dimineaţă cantităţi mari din marfa luată fără nici un leu de la chinezi.

Ultimul tun.
Ultimul tun, de aproximativ 3 miliarde de lei vechi, al grupării care acţionează de circa doi ani s-a petrecut acum câteva săptămâni.
Clanul Fânu este unul dintre cele mai cunoscute şi temute din Fălticeni, iar multă lume a crezut că aceştia nu vor cădea niciodată, şi asta pentru că ar fi beneficiat de protecţia unor poliţişti locali.
De altfel, tocmai din acest motiv, şi încercările chinezilor ţepuiţi cu sume importante de bani prin neplata mărfurilor au fost sortite eşecului.
Rămâne de văzut cum se va derula ancheta şi câte persoane din cele 19 ridicate ieri dimineaţă de DIICOT Iaşi vor fi duse în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

0 comentarii: