luni, 10 decembrie 2007

Fuego a început spectacolul cu întârziere



• Artistul era foarte răcit şi a cerut ajutorul unui cadru medical pentru a putea susţine live programul de o oră şi jumătate

Fuego a început spectacolul de la Suceava cu o jumătate de oră întârziere. Motivul a fost acela că artistul, pe numele său adevărat Paul Surugiu, era foarte răcit.
Pentru a nu suspenda spectacolul, mai ales că îl aşteptau în sala mare a Casei de Cultură Suceava peste 800 de suceveni (mulţi părinţi însoţiţi de copiii lor), artistul a cerut ajutorul unei asistente medicale care să-i administreze un medicament puternic şi care să-l scoată din impas.
Fuego a explicat publicului că starea sa de sănătate a fost „şubrezită”, după ce cu o seară înainte de spectacolul programat la Suceava, adică pe 6 decembrie, a susţinut două spectacole la Botoşani, unde şi-a forţat mai mult decât trebuie corzile vocale.

• Decor hibernal

Aplauzele publicului şi „injecţia” l-au ajutat pe Fuego să susţină spectacolul în condiţii normale.
„Să ştiţi că, la început, mă gândeam că o să fac spectacolul doar cu banda, dar am reuşit să-mi revin şi să vă oferim un spectacol sensibil, care cere multă implicare, mult suflet”, a explicat artistul. Însoţit de colegii săi instrumentişti (la orgă, percuţie, chitară), Fuego a cântat colinde şi cântece dragi românilor, după cum sugera şi numele spectacolului de vineri, 7 decembrie, „Concert de colinde şi cântece pentru români”.
Decorul a fost bine ales: un peisaj hibernal pictat pe o pânză în fundalul scenei, sfeşnice cu lumânări aprinse, brăduţi împodobiţi cu beteală roşie şi albastră, lumină difuză, totul pentru a crea acel mister al sărbătorilor.

• Colinde consacrate

Fuego a cântat colinde care l-au consacrat: „Colindă pentru părinţi”, „E noaptea de Crăciun”, „Aseară pe-nserate”, „Din Raiul cel luminos”, „În vremea aceea”, dar a recitat versuri şi a interpretat cântece care ţin de patriotism, de glia românească. Artistul a primit din partea publicului aplauze, iar, după spectacol, Fuego le-a oferit fanilor afişe cu autografe.
De-a lungul carierei, Fuego a lansat peste 15 albume şi a obţinut importante premii precum: Trofeul de Cristal la Festivalul „Şlagărul de aur” de la Minsk, premiul al II-lea la Festivalul „Aurelian Andreescu”, premiul pentru cea mai bună voce, acordat de Fundaţia pentru Tineret „Fan-club Bucureşti”, premiul pentru cel mai bun album de colinde.
Alături de Ştefan Hruşcă, Fuego „vinde” cel mai bine albumele cu colinde, fiind iubit şi apreciat pentru vocea şi repertoriul bine ales.

0 comentarii: