joi, 27 decembrie 2007

Inversiune termică pe Rarău de Crăciun

Inedit



Cei 70 de turişti care au ales să petreacă sărbătoarea Crăciunului pe Rarău s-au dovedit inspiraţi, pentru că vremea i-a răsfăţat.

Potrivit precizărilor şefului Serviciului Public Salvamont Suceava, Voicu Raia, în zonă s-a manifestat un fenomen rar, inversiunea termică. Astfel, cei aflaţi pe vârf de munte au avut de suportat un frig moderat, de doar minus 2 grade Celsius, în timp ce la poalele muntelui, în depresiune, gerul a încremenit la minus 15 grade şi a îngheţat şi apa în fântâni.

Salvamontiştii suceveni ne-au mai spus că pe munţii din judeţ nu s-au înregistrat probleme deosebite sau accidente, pentru că majoritatea turiştilor le-au urmat sfaturile şi au fost prudenţi. Singurele dificultăţi au fost legate de grupurile prea încărcate cu bagaje, care au trebuit să fie ajutate să le transporte spre locurile de cazare.

Zonele montane şi chiar şi pârtia de la Cîrlibaba sunt permanent supravegheate de patrulele de salvamontişti, iar aceştia ne-au mărturisit că de mulţi ani nu a mai fost atât de frumos de sărbători pe munţi.

„ Este ca în vis. Am schiat la lumina lunii, era nespus de frumos şi nu e deloc frig pe munte. Este excelent pentru schi de tură şi chiar şi pentru simpla plimbare montană. Dacă se respectă recomandările salvamontiştilor şi se manifestă prudenţă, turiştii pot avea aici un Crăciun de neuitat. Ne aşteptăm la un flux mare şi de Anul Nou”, ne-a mai spus Voicu Raia.

0 comentarii: