marți, 18 decembrie 2007

La Suceava a fost lansat un proiect cu fonduri UE pentru infrastructura


Proiectul "Reabilitarea si optimizarea retelelor de alimentare cu apa, canalizare si modernizarea statiei de epurare", finantat prin programul ISPA, a inceput oficial, pe 14 decembrie, la Primaria Suceava, in prezenta oficialitatilor locale, reprezentantilor constructorilor, Guvernului si parlamentarilor judetului.

Investitia se ridica la 52,68 milioane de euro, dintre care 6,68 milioane de euro sunt asigurati de municipalitate, 12,55 milioane euro aloca Guvernul, iar restul reprezinta finantare nerambursabila din partea UE (33,44 milioane de euro).
Proiectul presupune lucrari la 91 de strazi, dintre care 43 de artere in zona centrala/ Va fi inlocuita conducta de apa potabila pe o lungime de 26 km, vor fi inlocuiti 23 km de retea de canalizare si va fi reabilitata statia de epurare a apelor uzate. Totodata, vor fi extinse retelele de apa calda si canalizare pe 28 de strazi.
Prin implementarea programului ISPA se urmareste cresterea gradului de acoperire a serviciilor de furnizare a apei potabile de la 75% la aproximativ 85%, reducerea nivelului infiltratiilor de la 45% la aproximativ 10-15%, precum si respectarea standardelor de calitate prevazute de Directivele Uniunii Europene privind epurarea apelor uzate si deversarea in ape senzitive.
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat ca realizarea proiectului ISPA va permite reducerea costurilor atat pentru operatorul de apa si canalizare, cat si pentru cetateni.
In proiect, vor fi implicate firmele Joint Venture SC TMUCB SA - SC ERG Termrom SA Romania, Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH & Co.KG. din Germania, Dytras SA din Spania si Eptisa & MVV din Germania.
Ion Lungu a spus ca lucrarile efective vor incepe in februarie 2008, termenul de finalizare fiind decembrie 2010.

0 comentarii: