luni, 10 decembrie 2007

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu si-a prezentat demisia


Guvern



Tudor ChiuariuTudor Chiuariu, a susţinut duminică o declaraţie de presă prin care a anunţat că renunţă la funcţia de ministru al Justiţiei. Joi, surse oficiale declarau că ministrul l-ar fi informat pe premier că ia în calcul posibilitatea demisiei. O zi mai târziu, vineri, preşedintele Băsescu făcea un apel public pentru demiterea lui Chiuariu, pe motiv că începerea urmăririi penale pentru un ministru în funcţie ar dăuna României.

Conferinţa de presă organizată duminică de Tudor Chiuariu s-a constituit într-un răspuns adresat direct preşedintelui Traian Băsescu. De altfel Chiuariu şi-a început declaraţiile cu formula „Domnule Băsescu”. El a lansat o serie de atacuri dure la adresa şefului statului, căruia i-a reproşat că declanşează „conflicte fără obiect”, şi i-a transmis că „vremea populismului şi învrăjbirii în politica românescă se apropie de sfârşit”. Ca răspuns la apelul lansat de Preşedinte vineri, Chiuariu a declarat că nu se consideră vinovat cu nimic, că refuză să participe „la mascarada” creată de Băsescu şi că nu se va lăsa intimidat.

Cu toate acestea Tudor Chiuariu a anunţat că îşi va prezenta demisia luni dimineaţă. „Sunt liniştit şi încrezător. Nu depind de funcţia politică şi nu sunt intimidat. Voi renunţa la funcţie, însă am o promisiune: atunci când această înscenare ridicolă va lua sfârşit, mă voi întoarce pentru a duce la bun sfârşit ceea ce am început şi pentru a termina reforma în justiţie”, a spus Chiuariu.

0 comentarii: