joi, 27 decembrie 2007

Numărul morţilor în tragediile de la Vereşti a ajuns la patru

Atenţie la tren



Numărul persoanelor decedate în tragediile de la Vereşti, petrecute la sfârşitul săptămânii trecute, a ajuns la patru, după ce, zilele trecute, a decedat şi unul dintre cei doi răniţi grav transportaţi la spital.

Internată în „Reanimarea” Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Georgeta Zarif, în vârstă de 46 de ani, a decedat în urmă cu două zile, din cauza multiplelor traumatisme suferite. De altfel, doctorii care o aveau în grijă îi dădeau foarte puţine şanse de supravieţuire, femeia fiind diagnosticată cu leziuni craniene şi toracice, precum şi fracturi la ambele picioare.

Soţul ei, Adrian Zarif (49 de ani), a fost transferat de la Spitalul Judeţean Suceava la o clinică din Iaşi, bărbatul suferind contuzii cerebrale, toracice, lombare, fracturi de coastă şi de bazin.

Adrian Zarif avea ambele picioare amputate, după ce, în urmă cu aproximativ un an, a fost victima tot a unui accident de tren.

Nenorocirea ce s-a abătut asupra familiei Zarif, din comuna Vereşti, s-a petrecut sâmbăta trecută. Cinci dintre membrii familiei vroiau să ajungă la Suceava, să facă ultimele cumpărături, dar, la nici un kilometru de casă, drumul lor s-a sfârşit tragic. La trecerea de nivel peste calea ferată de pe raza comunei, semnalizată doar cu „Crucea Sf. Andrei”, maşina în care se aflau (un Opel Kadett) a fost izbită în plin de locomotiva unui tren marfar.

Singurul care a scăpat nevătămat din acest terifiant accident, reuşind să iasă din maşină înaintea impactului nimicitor, a fost Ciprian Zarif (25 de ani).

Tânărul, însă, a privit neputincios cum maşina în care se aflau soţia, bunica, mama şi tatăl său a fost târâtă aproape 300 de metri de-a lungul căii ferate, fiind transformată într-un morman de fiare contorsionate. Dintre toţi aceştia, doar tatăl mai este în viaţă, fiind internat în prezent la o clinică din Iaşi.

Crăciun în doliu

La o zi după groaznicul accident feroviar, un alt eveniment aproape identic a avut loc, culmea, tot la Vereşti.

Mihai şi Nicuşor Bujoreanu, tată şi fiu, în vârstă de 56, respectiv 31 de ani, din satul Corocăieşti, şi consăteanul lor, Loghin Petrică, de 27 de ani, mergeau, duminică dimineaţă, spre târgul de la Vereşti.

La trecerea la nivel cu calea ferată dintre Corocăieşti şi Vereşti, Dacia în care se aflau cei trei, condusă de Nicuşor Bujoreanu, a fost lovită de trenul personal Vereşti –Botoşani.

Doi dintre pasagerii din maşină au reuşit să se salveze cu o fracţiune de secundă înainte de impactul cu trenul, însă tânărul de la volan nu a mai reuşit, decedând pe loc după ce maşina i-a fost proiectată aproximativ 25-30 de metri.

0 comentarii: