luni, 17 decembrie 2007

Promovabilitate de 96,11 la sută pentru istorie şi de 95,86 la sută pentru geografie la teza unică


Invatamant



Monacu După susţinerea tezei cu subiect unic la disciplinele istorie şi geografie, numai pentru elevii claselor a VIII-a, procentele de promovabilitate au fost de 96,11% pentru istorie şi de 95,86% pentru geografie, procente normale la evaluarea unor teze la care elevii aleg disciplina preferată dintre cele două propuse, a precizat adjunctul IŞJ Suceava Vasile Monacu. „Importante pentru noi sunt şi tranşele de note mici, de 5 – 6, care reflectă mediocritate, şi cele de note mari, peste 9. Remarcăm faptul că peste o treime dintre elevii care au ales istoria şi aproape jumătate dintre cei care au ales geografia au note peste 9. Note între 5 şi 6 au fost obţinute în procent de 20,4% la istorie şi 17,2% la geografie, în schimb note de 9 şi 10 s-au luat în procent de 34,2 la istorie şi 48,8 % la geografie” a declarat Vasile Monacu.

Acesta a mai adăugat că, dintr-un studiu la disciplina matematică, s-a constatat faptul ca elevii de clasa a VIII-a , faţă de cei de a VII-a fiind mai motivaţi, admiterea în clasa a IX-a, se pregătesc mai mult şi obţin rezultate mai bune. În plus, elevii clasei a VIII-a, au avut ocazia de a susţine în semestrul II al anului şcolar trecut, o simulare a tezei cu subiect unic, acumulând experienţă în acest sens.

Cât priveşte susţinerea tezei la limba română, ce a avut loc vineri, atât pentru elevii claselor a VII-a, cât şi a VIII, acestea s-a desfăşurat normal, în pofida condiţiilor meteo nefavorabile.

„Ne aşteptăm, ca la proba limba şi literatura română, rezultatele să fie comparabile cu cele obţinute la matematică” a mai menţionat adjunctul IŞJ Suceava, la matematică, procentul fiind de 83,79 la sută la clasa a VII, şi de 92,97 la sută, la clasa a VIII-a.

0 comentarii: