marți, 4 decembrie 2007

Rugbist activ si la 44 de ani



Cel mai varstnic rugbist din divizia nationala joaca la Suceava si este si patronul echipei din localitate.


Viorel Negru, care are 44 de ani si 108 kilograme, joaca rugby de aproape 30 de ani. Prima data a intrat pe teren in 1978, ajungând in scurt timp unul dintre cei mai buni jucatori ai Sucevei. La mijlocul anilor ’80, suceveanul a ajuns si in lotul national de seniori, insa nu a apucat sa joace in tricoul national, lucru pe care-l considera cea mai mare dezamagire a sa.

Nu se gandeste la retragere

„Daca nu erai la o echipa mare, eventual din Bucuresti, chiar daca erai mai bun, erau bagati altii in fata“, ofteaza Viorel Negru. Cu exceptia câtorva luni in care a jucat si la formatia Metalurgistul Cugir, Negru nu a mai imbracat alt tricou decât cel al echipei CSM Bucovina Suceava.

Daca la inceputul carierei a jucat pe postul de aripa, odata cu trecerea anilor a fost mutat in pachetul de inaintare. „Viorel Negru este un jucator cu calitati native de exceptie, pe care doar si le-a perfectionat prin dorinta, vointa si curaj. De-a lungul carierei a imbinat foarte bine doua calitati extraordinare: viteza si forta“, explica antrenorul Constantin Vlad.

Desi multi dintre colegii lui Negru au in jur de 20 de ani, jucatorul nu a decis inca data la care isi va pune definitiv ghetele in cui. „Sincer va spun, as juca mai des, inca mai pot face fata. Mai pot juca si o voi mai face destula vreme de acum incolo“, spune suceveanul.

0 comentarii: