joi, 6 decembrie 2007

Sătul de vorbele goale ale directorului Dăscăliuc, PSD reia demersurile pentru dotarea cu tomograf a spitalului judeţean


Politica



Nechifor.Catalin.PSDPSD Suceava anunţă că va relua demersurile pe lângă Ministerul Sănătăţii, privind dotarea Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava cu un computer tomograf, deoarece în pofida promisiunilor, unitatea medicală nu dispune nici la această dată de un astfel de aparat. Prim-vicepreşedintele Organizaţiei PSD, europarlamentarul Cătălin Nechifor, a declarat că PSD este îngrijorat de faptul că cea mai mare instituţie spitalicească suceveană nu are un tomograf.

Acesta a adăugat că noua cerere către ministerul condus de liberalul Eugen Nicolăescu va fi însoţită ca şi precedenta de o listă de semnături.

Cătălin Nechifor a afirmat că prima solicitare, făcută în octombrie şi la care s-au ataşatdascaliuc 10.000 de iscălituri strânse de la populaţie, nu a avut nici un efect.

La mijlocul lunii octombrie, directorul Spitalului Judeţean, Costică Dăscăliuc, preciza că, în baza informaţiilor primite de la Ministerul Sănătăţii, până la începutul lunii decembrie, instituţia spitalicească ar urma să dispună de un tomograf performant. Mai exact, managerul general al Spitalului Judeţean, se lăuda cu faptul că tomograful „este ca şi cumpărat” şi a explicat că alături de primarul Sucevei, Ion Lungu, care este şi preşedintele PNL Suceava, a reuşit să convingă autorităţile centrale de necesitatea unui asemenea aparat la Suceava. Acesta preciza, la vremea respectivă, că Ministerul Sănătăţii a anunţat că a alocat deja pentru achiziţionarea unui tomograf cu 16 slice-uri, dmarzae ultima generaţie, fondurile necesare şi că au fost demarate procedurile privind licitaţia în vederea achiziţionării aparatului respectiv.

Preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Suceava, Gavril Mîrza, spunea însă că nu mai are încredere în vorbele economistului Dăscăliuc şi că în cazul în care nici de această dată, afirmaţiile lui nu vor avea acoperire în realitate, va cere schimbarea întregii echipe manageriale a unităţii. Tomograful din dotarea spitalului este defect de luni bune. De-a lungul timpului, pentru repararea aparatului au fost alocate fonduri importante, inclusiv de la bugetul judeţean.

0 comentarii: