luni, 17 decembrie 2007

Vicovu de Sus rămâne “raiul traficanţilor” de carne


Actualitate



dulgheru Autorităţile sanitar veterinare sucevene şi poliţiştii au confiscat la finele săptămânii trecute, din piaţa din oraşul Vicovu de Sus aproape 800 de kilograme de carne şi preparate din carne vândute ilegal. Interesant este faptul că pentru o parte din carnea confiscată există serioase suspiciuni că ar fi carne de cal. Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, Petrea Dulgheru, a declarat la puţine momente după eveniment că un echipaj al Inspecţiei sanitare veterinare împreună cu poliţişti şi jandarmi au efectuat sâmbătă un nou control în piaţa din Vicovu de Sus după ce, în urmă cu o săptămână, DSVSA Suceava a dispus închiderea halei de carne.

Dulgheru a arătat că verificările au început la ora 5.30, însă până la ora 11.00 în piaţă nu a venit nici un comerciant de carne, iar şeful echipei de control a plecat. Imediat, în piaţă au apărut comercianţi de carne şi a fost anunţat echipajul, iar inspectorii sanitar veterinari au confiscat 614 kilograme de carne şi 117 kilograme de preparate din carne. El a spus că unul dintre comercianţi a abandonat aproximativ 35 de kilograme de carne pe o masă, fiind suspiciuni că aceasta este carne de cal. „Carnea şi produsele din carne au fost confiscate şi trimise la incinerator”, a mai spus şeful veterinarilor suceveni.

Directorul DSVSA Suceava a ţinut să precizeze că Primăria Vicovu de Sus va fi amendată pentru că, în calitate de administrator al pieţei, trebuie să asigure respectarea legalităţii comerţului în piaţă. Războiul lui Petrea Dulgheru cu autorităţile din Vicov a început de mai bine de o săptămână când, deghizat în ţăran, a cumpărat din piaţa din Vicovu de Sus diverse produse agro-alimentare neavizate sanitar-veterinar, printre care şi carne de cal. Şeful DSVSA a dispus atunci închiderea halei de carne. El a anunţat că vor fi efectuate verificări în toate pieţele din judeţ pentru respectarea normelor de siguranţă alimentară.

0 comentarii: