marți, 23 octombrie 2007

Pentru Colban s-a încheiat deja turul

Liga a III-a


Cetatea şi FCM II Bacău se vor întâlni astăzi pe stadionul Areni într-un meci contând pentru etapa a XI-a a Ligii a III-a. Chiar dacă nu au jucători suspendaţi, sucevenii au mari probleme în ofensivă cauzate de accidentarea atacanţilor Colban, Iordache şi Dimas. Lui Colban i-a recidivat o ruptură musculară la muşchii aductori, astfel că botoşăneanul a devenit indisponibil pentru restul sezonului. Chiar şi aşa, antrenorul Marian Pană este optimist înaintea confruntării cu cea de-a patra clasată. „Mă îngrijorează puţin starea gazonului, care a suferit foarte mult în ultimele zile din cauza ploii. Probabil acest lucru ne va incomoda destul de mult, dar am încredere că o vom scoate cu bine la capăt”, a declarat tehnicianul sucevean. Partida dintre Cetatea şi FCM II Bacău va începe la ora 15.00 şi va fi condusă de o brigadă de arbitri din Iaşi, cu Romeo Butnaru la centru. Rarăul şi Juventus evoluează în această rundă în deplasare. Câmpulungenii joacă cu FC Bârlad, iar fălticenenii cu Ceahlăul II Piatra Neamţ.

Şah cu epoleţi

Cu ocazia zilei Forţelor Armate, la sfârşitul săptămânii trecute la Centrul Militar Judeţean Suceava a avut loc finala judeţeană la şah, intitulată Cupa „Rezerva Oştirii Române”. La competiţie au participat cadre militare în rezervă şi în retragere din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Internelor şi Reformei Administrative şi din Serviciul Român de Informaţii. „După o dispută plină de suspans, întrecerea pe echipe a fost adjudecată de MApN, pe locurile următoare clasându-se SRI şi MIRA”, a relatat responsabilul compartimentului sportiv al filialei Suceava a Uniunii Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Ministerul Apărării Naţionale, Gheorghe Boghean.

Ploaie de neprezentări în Seria a II-a

Liderul Seriei I, Releul Mihoveni, a terminat la egalitate partida susţinută la Vicovu de Jos, pierzând totodată şi primele două puncte în actuala ediţie de campionat. Podiumul este completat de Locomotiva Dorneşti şi Ştiinţa Mitoc, formaţii care au dispus fără probleme în runda a IX-a de Constructorul Dărmăneşti, respectiv FC Marginea. Prima clasată din Seria a II-a, Avântul Frasin a învins categoric pe Moldova Drăguşeni, scor 7-0. Nici principala urmăritoare, Bradul Vama, nu a stat cu mâinile în sân şi a câştigat fără drept de apel confruntarea cu Forestierul Frumosu, scor 11-1.

Iată care sunt rezultatele complete înregistrate în etapa a IX-a:

Seria I

Locomotiva Zvoriştea – Recolta Fântânele 6-0

Locomotiva Dorneşti – Constructorul Dărmăneşti 4-1

Şcoala de Fotbal Rădăuţi – Unirea Horodnic 1-6

Flacăra Vicovu de Jos – Releul Mihoveni 5-5

Polul Nord Falcău – Bucovina Calafindeşti 6-2

Ştiinţa Mitoc – FC Marginea 4-1

Nord Bucovina Frătăuţii Noi – Avântul Volovăţ 3-1

Progresul Frătăuţii Vechi – Viitorul Adâncata 4-1

Seria a II-a

Bradul Vama – Forestierul Frumosu 11-1

Progresul Salcea – Inter Capu Câmpului 2-5

Avântul Frasin – Moldova Drăguşeni 7-0

Voinţa Liteni-Moara – Şomuzul Preuteşti 0-3 (neprezentare)

Steaua Dumbrăveni – FC Pojorâta 2-1

Pleşul Bogdăneşti – Bistriţa Broşteni 3-0 (neprezentare)

Victoria Păltinoasa – Voinţa Stroieşti 2-1

Rarăul II Câmpulung Moldovenesc – Victoria Solca 3-0 (neprezentare)

Comisarii de mediu suceveni, nemulţumiţi de activitatea primăriilor

Nemulţumiţi de modul în care autorităţile locale din judeţul Suceava au înţeles să organizeze campanii de curăţenie specifice sezonului de toamnă, comisarii de mediu suceveni vor iniţia o serie de controale pe această temă.

Potrivit comisarului şef al Gărzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, chiar dacă, cel puţin oficial, România este membră a Uniunii Europene, încă există comune mari în judeţul Suceava care nu au organizat un serviciu de salubrizare, dar nici nu au semnat contracte cu firme specializate în astfel de servicii.

„La nivelul judeţului Suceava, se constată o mare discrepanţă între anumite aşezări, care au făcut paşi importanţi în sensul asigurării unor servicii de salubrizare civilizate, şi primării care nu au achiziţionat nici măcar coşuri sau containere pentru deşeuri menajere”, este de părere comisarul Constantin Harasim.

În acest context, în ultima perioadă, nu a fost nici o săptămână în care comisarii de mediu să nu fi sancţionat primării din judeţul Suceava din cauza lipsei curăţeniei de pe raza localităţilor. Depozitări necontrolate de deşeuri menajere, pe cursurile de apă sau pe marginea drumului, au fost constatate, în săptămâna 15-21 octombrie, în comunele Şaru Dornei şi Dărmăneşti. În nici una dintre cele două comune nu se asigură colectarea, selectivă sau nu, a deşeurilor, iar grămezile de gunoaie sunt la vedere. Dacă primăria Şaru Dornei a fost amendată cu 15.000 de lei (150 de milioane de lei vechi), sancţiunea aplicată primăriei Dărmăneşti a fost o amendă de 10.000 de lei (100 de milioane de lei vechi).

Antena 1 Suceava, victima unui joc politic?



Speculaţiile pe marginea a ceea ce se petrece cu Antena 1 Suceava, până nu demult singurul post local de televiziune din municipiul Suceava şi împrejurimi sunt alimentate suplimentar cu fiecare zi ce trece iar situaţia nu se clarifică. Ultimele discuţii îi dau pe conservatorii suceveni drept oamenii din spatele „conspiraţiei” care a dus la eliminarea televiziunii patronată de Gheorghe Biholar din reţelele de cablu. Scenariul s-ar fi copt între Costel Ignătescu, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PC Suceava şi însuşi Dan Voiculescu, mogulul de presă care deţine mai multe posturi de televiziune şi radio, precum şi mai multe ziare. Concret, liderul din teritoriu al partidului condus de Dan Voiculescu s-ar fi plâns că activitatea politică a formaţiunii pe care o conduce nu a fost suficient de bine reflectată în emisiunile postului Antena 1 Suceava. Unul dintre motive ar fi lipsa de echidistanţă a uneia dintre prezentatoarele Antenei 1 Suceava, Adriana Dascălu Bulină. Argumentul ar fi acela că Adriana Dascălu Bulină este soţia lui Bogdan Bulină, şeful de cabinet al senatorului Constantin Gheorghe. Ori, acesta a plecat din Partidul Conservator nu tocmai amiabil, iar din noua postură de reprezentant al Partidului Democrat ar putea influenţa anumite subiecte de presă. Un al doilea argument adus în faţa lui Dan Voiculescu a fost cuplul Ovidiu şi Ancuţa Rusu. Se ştie că cei doi i-au avut ca naşi de cununie pe primarul Ion Lungu şi pe soţia acestuia. Dar, edilul Sucevei nu face parte nici el din Partidul Conservator, ci din Partidul Naţional Liberal, iar mediatizarea acestuia, fie şi în probleme de administraţie locală, ar fi în detrimentul formaţiunii condusă de Dan Voiculescu. Posturile de televiziune au devenit deosebit de atractive în ultimii ani, tot mai multe persoane încercând să-şi impună punctele de vedere, în special cele politice, folosind ca tribună microfoanele reporterilor. Nu ar fi exclus ca şi acest scandal să aibă aceeaşi miză, mai ales că peste o lună vor fi alegerile europarlamentare, iar anul viitor sucevenii sunt aşteptaţi la urne de două ori, pentru alegerile locale şi pentru cele generale.

Ignătescu neagă totul, Biholar se abţine

În cursul zilei de ieri am discutat şi cu Costel Ignătescu pentru a afla punctul său de vedere referitor la aceste speculaţii. Acesta a negat că ar avea vreo implicare în tevatura stârnită pe marginea postului Antena 1 Suceava. „Ca om politic nu mă pot implica într-o firmă care se ocupă cu administrarea unui post de televiziune. Nici financiar nu mi-aş permite pentru că, din câte am înţeles, o asemenea afacere necesită în jur de 250.000 - 300.000 de euro. Lucrurile se vor limpezi acolo şi se va vedea dacă am sau nu vreo implicare în ce s-a întâmplat în ultima perioadă”, a declarat preşedintele PC Suceava. Nici Gheorghe Biholar nu a fost prea darnic în informaţii despre televiziunea pe care o conduce şi care momentan se află în impas. Biholar a mărturisit că negocierile cu reprezentanţii trustului Intact se derulează în continuare, iar în cel mai scurt timp se va trage linie şi se va ştie ce drum va urma fiecare parte. Antena 1 Suceava nu mai emite pe cablu din 4 octombrie 2007, când firma Intact a trimis o adresă prin care a somat firma condusă de Gheorghe Biholar să nu mai folosească frecvenţa postului naţional de televiziune. De atunci, Antena 1 Suceava emite doar în eter, dar adresabilitatea s-a prăbuşit, de vreme ce mai toate cătunele sunt conectate la operatorii de televiziune prin cablu.

Hrană de la firmele de katering pentru bolnavii din Spitalul Judeţean

Hrană de la firmele de katering pentru bolnavii din Spitalul Judeţean


Hrana bolnavilor internaţi la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava va fi asigurată prin intermediul unor firme de katering sau de la alte cantine alimentare din municipiul reşedinţă de judeţ. Măsura a fost luată în urma începerii lucrărilor de modernizare a cantinei Spitalului Judeţean, care vor demara în primele zile ale lunii noiembrie a.c.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, conducerea acestei instituţii a verificat stadiul măsurilor luare de directorul spitalului judeţean în vederea începerii lucrărilor de modernizare a cantinei. Aceasta în condiţiile în care termenul dat de DSV Suceava pentru aducerea cantinei spitalului la parametri normali de funcţionare este de 1 noiembrie 2007. „Conducerile Direcţiei Sanitar Veterinare şi Spitalului Judeţean au stabilit paşii ce trebuie urmaţi pentru ca lucrările să se desfăşoare în ritm rapid şi de bună calitate iar bolnavii să poată servi masa în condiţii corespunzătoare de siguranţa alimentară. Iar datorită faptului că nu se pot efectua lucrări de modernizare în acelaşi timp cu prepararea hranei pentru bolnavi, hrana va fi preparată la alte cantine din municipiul Suceava sau la firme de katering. De aceea, rugăm toţi agenţii economici deţinători de cantine la care va apela domnul director Dăscăliuc să fie sprijinit în această problemă”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Sanitar veterinare Suceava.

Potrivit directorului acestei instituţii, Petrea Dulgheru, în momentul în care jumătate din cantină va fi modernizată, spaţiul corespunzător va fi separat de cel necorespunzător cu panouri din termopan, astfel încât să fie posibilă prepararea hranei pentru bolnavi.

Recomandare pentru actorii implicaţi în campania pentru PE

Prefectul Orest Onofrei a recomandat actorilor implicaţi în campania electorală premergătoare alegerilor pentru Parlamentul European să găsească mijloacele necesare pentru a conştientiza populaţia să vină la vot pe data de 25 noiembrie. Onofrei a precizat că acesta este un lucru extrem de important arătându-se îngrijorat că peste două treimi din populaţie nu ştie care este data alegerilor europarlamentare după cum relevă ultimele sondaje de opinie. „Trebuie să găsim mijloacele necesare ca să informăm populaţia şi să ne concentrăm pe asta şi mai puţin pentru a folosi orice subiect public pentru campania electorală. De exemplu mi se pare puţin deplasat să aduni geamantane de semnături pentru un lucru care există deja. Mă refer la dotarea Spitalului Judeţean cu aparatură modernă. Procedura de achiziţie este în curs, banii sunt în cont, licitaţiile sunt anunţate pe SEAP pentru toate cele cinci componente care ar fi trebuit să fie platoul de imagistică inclusiv tomograful. Singurul lucru care trebuie aici este timpul pentru a se parcurge procedurile şi a se adjudeca licitaţia. Nu văd rostul unei acţiuni civice de adunare de semnături pentru computerul tomograf. Pun această acţiune pe seama unei crize de idei”, a declarat Onofrei. El a mai recomandat celor implicaţi în campania electorală să abordeze subiecte care ţin de Europa şi de Parlamentul European.

Silva's Dispatches From Iraq: A Fallen Comrade

Copter4 helicopter pilot Mike Silva, who flew a helicopter in Vietnam for the U.S. Army, came out of retirement with the Colorado Army National Guard and volunteered to serve in Iraq. Silva, 57, passed the physical tests early in 2007 and is now serving a 400 day tour overseas. The following is one of his dispatches he filed on his blog on Oct. 6, 2007.

It was a concelebration of Roman Catholic, Fr. Tim Hirten, Eastern Orthodox, Padre Florin Mihalcea, Protestant, Chaplin Maj. Charles Wallace and a gathering of Rumanian soldiers to give tribute to their fallen soldier. I attended the memorial service for this 34 year old Rumanian soldier who was killed by an al Qaida IED (improvised explosive devise).

The road side bomb detonated as the armor vehicle he was driving passed the explosive. He was trapped inside the cab. Five of his comrades managed to escape the burning hulk but they sustained moderate to severe injuries.

My contemporary CW2 Rich Clark was the lead medevac on the mission. Richard stated, and I paraphrase, Mike, this is the first time that the reality of this war and the inherent dangers we face came to light.

His name is Ioan Grosaru. John was born in the province of Bucovina in the Northern part of Romania. His friends say he was a soldier poet. His passion was to write about what he saw; to write about what he felt and to write about what he believed. He published two books of poetry, Call from Unknown and The Clipper from the Storm.

I bring this to your attention because first, this was the first mission our unit has responded to where a soldier actually died and second, to bring to your attention that Coalition Forces are also subject to the same inherent dangers and tragedies as the US Forces. I sit with the Rumanian soldiers, men and women, every day at meals. They are the most polite and gracious people you would want to meet.

As of this writing, at least 3,793 members of the U.S. military have lost their lives in Iraq since the beginning of the war; this according to the Associated Press. At least 3,095 died as a result of hostile actions. Today the news is out that both civilian and military deaths are down showing the lowest tolls since July 2006.

In fact the number of Iraqi civilian deaths reached an all time reduction rate of more then 50%.

…but with life we never know,
We live we love. We forgive and never give up,
Cause the days we are given are gifts from above
And today we remember to live and to love...
-- Superchick

What the newspapers say: October 10, 2007

One of the highest-ranking priests in Romania, Archbishop Pimen of Suceava and Radauti (Northern Moldova) is making most of the headlines on Wednesday, after the specialized institutions confirmed that he was a collaborator of the Communist political police, Securitate.
The new is taken so seriously it takes a lot of the space reserved for the Agriculture Minister, who was filmed while accepting a 15,000 euros bribe.

His Holiness Pimen Zainea, Archbishop of Suceava and Radauti, was involved in political police actions, CNSAS - the body studying the former political police, Securitate, archives - decided. Pimen was a Securitate collaborator ever since the '70's, then he worked for the Foreign intelligence Service.
Another high-ranked clergy member with the same CNSAS verdict is the Alba Bishop, Andrei Andreicut, who challenged the verdict, but failed to change it, Evenimentul Zilei reads.

The second major of the day is the trial of Ioan Avram Muresan, former Agriculture Minister, who will remain at large during the trial. According to Gandul and most other newspapers, Muresan was filmed and photographed while passing an envelope containing 15,000 euros from a businessman to the Agriculture Minister in office, Decebal Traian Remes.
The man who paid the bribe, businessman Gheorghe Ciorba, filed a complaint at the National Anti-Graft Prosecution Office (DNA).

"An expensive and corrupt country" - is the description made by "Stars and Stripes" for Romania, as quoted by Jurnalul National. The article evaluates the conditions US troops face in Romania and comes to the conclusion that they are quite unhappy with the corruption level of the country.
The article also mentions that Romania, according to Transparency International, is the most corrupt of the 30 states in the European Union. The fact is that EU includes only 27 states.

Flood warning for 10 Romanian counties



Flood warning
Photo: www.hidro.ro

Romanian hydrologists issued a new 'orange code' flood warning for the next couple of days on Tuesday. The warning relates to almost all big rivers passing through about 10 counties in the whole country.

Local authorities should expect, besides flooding, heavy rain and serious wind storms over the past several days.

The warning refers to the rivers of Jiu, Gilort, Lotru, Oltet, Ialomita, Prahova, Teleajen, Buzau, Putna, Rm. Sarat and Trotus, affecting areas in the counties of Gorj, Valcea, Dambovita, Prahova, Brasov, Covasna, Buzau, Vrancea, Harghita and Bacau.

Elevii de la "Petru Rareş" şi-au ales regele şi regina


• balul a fost într-o atmosferă de basm, cu scenete inspirate, cavaleri şi domniţe, costume populare • întrebări derutante, altele cretine de-a dreptul, cu puţine răspunsuri corecte, deşi cei mai mulţi concurenţi şi-au folosit perspicacitatea şi au improvizat răspunsurile • Andreea Hoffman şi Adrian Daniel Tătăruşanu au fost aleşi regina şi regele balului • băieţii de la Viţa de Vie şi-au respectat blazonul •

Duminică, 21 octombrie a.c., a avut loc, în sala mare a Casei de Cultură, Balul bobocilor organizat de elevii Colegiului Naţional "Petru Rareş" din Suceava.
Startul spectacolului a fost dat de o muzică militant-mobilizatoare însoţită de efecte pirotehnice şi când s-a ridicat cortina pe scena erau elevii claselor a V-a îmbrăcaţi în straie populare, dar şi în rochii şi costume elegante. Ei au oferit o repriză de dansuri pe diferite ritmuri muzicale, de la muzică populară până la house. La sfârşitul reprezentaţiei li s-au dat cadouri în pungi negre.
După această deschidere curioasă, pe scenă şi-au făcut apariţia prezentatorii, care i-au introdus în spectacol pe concurenţii de la secţiunea de miss şi mister sau regina şi regele balului. Fetele, cele mai multe dintre ele frumoase, şi-au ales ca ţinută ce au considerat ele că le avantajează mai mult, băieţii au preferat extremele: ţinute şi atitudini de tipul metrosexual sau chiar gay şi băieţi duri de cartier, agitând sau având atârnate la gât tot felul de obiecte metalice şi mers "opărit". Prezentările pe care şi le-au făcut pendulau între naivitate şi ridicol, unele nevinovat amuzante, care ne duc cu gândul la generaţia "hamburger" de dezorientaţi, adepţi ai falselor modele create de mass-media.
Bobocii au fost supuşi mai apoi testului de cultură generală. Fiecare dintre ei alegea numărul întrebării ce urma a-i fi adresate. Cele mai multe din întrebări au fost derutante, altele cretine de-a dreptul şi destul de puţini au răspuns corect, cei mai mulţi şi-au folosit perspicacitatea şi au improvizat răspunsurile, unele având şi umor. Primul moment al showului cu adevărat reuşit a fost sceneta "3 mese", însă începutul ei a fost văduvit de inadvertenţele tehnice, prima masă rămânând fără microfoane şi astfel în sală nu s-a auzit nimic. A doua masă ne-a propus un cavaler venit pe cal să ceară mâna unei fete de crai de la tatăl ei. Acest pasaj, extrem de amuzant prin dialoguri şi costume, a beneficiat şi de muzica ieşită din chitara unui trubadur, care în acelaşi timp era şi naratorul poveştii. A treia masă a avut ca protagonişti o moldoveancă şi un oltean, îmbrăcaţi în costume populare. Olteanul cu adidaşi în picioare după tradiţie. Sceneta s-a încheiat cu apariţia unui popă care voia să-i ducă la biserică pe cei doi îndrăgostiţi rustici.
Parada costumelor populare a continuat cu trupa de dans Free Control, pe acordurile tehno ale cunoscutului cântec popular "Fecioreasca din Maramureş", făcut celebru de Dumitru Fărcaş şi cunoscut în sală de la Tezaur folcloric. Au renunţat la straiele populare şi şi-au continuat dansul pe alte muzici mai actuale şi mai neinspirate.
După acest moment a venit pe scenă o trupă de rock din liceu. Băieţii îşi spuneau Nevermind. Puştanii se pare că nu s-au apucat prea de mult de muzică şi asta s-a vazut. Au chinuit instrumentele într-un aşa hal încât dintr-o piesa de vreo cinci minute au scos în jur de opt. Al doilea şi ultimul cântec cu care şi-au propus să streseze audienţa a fost o preluare după Blink182 - All the small things, puternic masacrat.
Încă o repriză de dans, deja de acum plictisitoare. Apoi au urcat pe scenă nişte adolescenţi cu voce în schimbare, care şi-au propus să cânte rap. Ei îşi ziceau Gânditoru' şi Ars Poetica. La a doua piesă, doi dintre ei au dispărut şi pe scenă a venit un alt flăcău deghizat în rapper şi au urlat ceva despre "ora 12".
Această parte a spectacolului s-a încheiat odată cu urcarea pe scenă a unei domnişoare care a cântat foarte bine piesa Shiver de la Nathalie Imbruglia. De remarcat vocea foarte bună, ce nu avea nevoie de decorul uman de pe scenă.
În partea a doua a spectacolului prezentatorii au îmbrăcat şi ei costume populare, asortate cu pantofi sport şi cu freză şerpiliană.
Au urmat recitaluri de muzică populară susţinute de fete din "Petru Rareş". Printre cântecele bucovinene abordate din repertoriul Sofiei Vicoveanca s-a strecurat şi "Hai Catrină şi ne-aratî", melodie de bază a rapsodului Mioara Velicu. Între aceste melodii candidaţii la titlul de rege şi regină au avut de susţinut proba de dans popular. De remarcat că organizatorii de fiecare dată când aveau ocazia încingeau o horă cu călcături pe picioare ca la nuntă. Şi de această dată alăturarea dintre o solistă îmbrăcată popular şi nişte băieţi şi fete îmbrăcaţi la patru ace dădea senzaţia de cumătrie. Rândurile de mai sus, din sală, foarte receptive la muzica populară, dansau împreună cu cei de pe scenă.

• Ghiveci de fantezie şi istorie

Pe gravele tonalităţi ale "Also sprach Zarathustra" a lui Strauss Jr., deja devenită clişeu în astfel de momente, şi-a făcut apariţia pe scenă un cetăţean îmbrăcat frumos, foarte înfumurat care se autointitula Bradu, o sosie a mult mai cunoscutului Mircea Radu. Acesta i-a avut ca invitaţi la emisiunea lui pe Costel şi Leana Pârţag din Sadova, echipaţi cu tenişi din gutapercă şi pânză cauciucată, cuplul Monica şi Virinel Porumbeanu, care şi-au făcut apariţia dintr-o maşină luxoasă, şi pe însuşi voievodul Petru Rareş împreună cu trei dintre ţiitoarele lui taică-său, recuperate de undeva dintr-un cimitir. Emisiunea a fost întreruptă de un flăcău ce făcea reclamă unei sape prevăzute cu GPS pentru localizarea barabulelor. Talk-show-ul propus de elevi a continuat cu diferite întrebări adresate invitaţilor, la care fiecare a răspuns în stilul lui. Costel cu tupeu şi incultură, Virinel cu exuberanţă de prost solemn, iar voievodul a tehnicizat aberaţia la maxim cu detalii despre luptele sale. Emisiunea s-a încheiat cu o parodie a Horei Unirii, cântată în stilul Pavel Găgeanu de un cântăreţ de bodegă cu mare viitor la Etno TV.
A treia parte a balului a fost una ce s-a dorit medievală. Ca fantezie, ideea este bună, însă ca trecut istoric nu are nici în clin nici în mânecă cu ce a fost pe sub zidurile Sucevei. În programul spectacolului a intrat încă o scenetă foarte bine realizată şi îndelung aplaudată de public. De această dată este vorba de un număr de pantomimă în care o mică chimistă amestecă mai multe substanţe, rezultatul reacţiei fiind un tânăr, micul Petru, care imediat ce a văzut lumina zilei a fost apucat de doi haidamaci şi dus la şcoală, adică la Colegiu Naţional "Petru Rareş" Suceava. Puştiul foarte mofturos şi exigent refuză orice propunere îi este făcută şi vrea să evadeze, dar este întors din drum de un presonaj care întruchipează unul real din liceu şi pus la făcut flotări până la epuizare.
Ultima probă pe care au avut-o de trecut cei aflaţi în concurs a fost cea de dans medieval. A fost mai mult o mişcare anapoda a celor de pe scenă, completată şi de câţiva dintre cavaleri cu săbii de jucărie. De remarcat doar costumele.
Dintr-o reprezentaţie cu accente medievale nu putea să lipsească muzica folk. Pe scenă şi-a făcut apariţia un om cu o chitară în braţe, care suna cam aiurea, însoţit de două domnişoare. Ei au cântat binişor un cântec de la Ţapinarii şi unul din colecţia Cântece de munte, deci nimic a face cu partea medievală a spectacolului.
Ultima repriză de dans a fost oferită de o trupă de fete de la Palatul copiilor. Coregrafia văzută şi însuşită dintr-un clip al britanicilor de la Queen a fost însoţită ca fundal sonor de uzitata până la depreciere "O foruna" din lucrarea "Carmina burana" a lui Carl Orff.

• Balul de la "Petru", o provocare pentru celelalte licee ale târgului

După această reprezentaţie a sosit timpul decernării premiilor. S-au stabilit câştigătorii şi o membră a juriului i-a anunţat. Câştigătoarea titlului de Miss Boboc sau Regina balului a fost aleasă concurenta cu numărul 5, Andreea Hoffman, profil mate-info-germană, urmată de Prinţesa balului, numărul 8 şi Principesa balului, numărul 10. La băieţi, Mister Boboc sau Regele balului a fost desemnat participantul cu numărul 9, Adrian Daniel Tătăruşanu, profil ştiinţe sociale. Prinţul balului a fost numărul 8, iar Principele a fost concurentul cu numărul 3.
După decernarea premiilor însoţită de artificii, a venit vremea invitaţilor elevilor de la Petru. Băieţii de la Viţa de Vie au animat brusc atmosfera. Mare parte dintre profesorii din sală au plecat şi elevii s-au dezlănţuit trecând la mişcări tipice rockerilor. Dacă în urmă cu câţiva ani, la "Petru" erau cam 5% rockeri, acum procentul se duce mult înspre 40% şi sala era populată în special de această categorie. E adevărat, cei mai mulţi sunt adepţi ai rockului comercial, difuzat de MTV, fani ce poartă în argou denumirea de "pokemoni". Viţa de Vie a început cu piese noi, de tipul alternative spre nu-metal, stil în vogă actualmente. După aceste piese de încălzire au trecut la piesele vechi care i-au consacrat, ştiute pe de rost de oamenii din sală. Au cântat Iamma, coverul parodie dupa N&D, Vinolamine şi prelucrarea după cântecul maghiar Ozosep. Au urmat câteva piese ceva mai lente şi mai variate din repertoriul lor. Prestaţia celor de la Viţa de Vie poate fi socotită drept una bună cu sunet excelent, poate puţin prea tare. Singurul minus ar putea fi considerat vocea lui Despot, care nu-l asculta întotdeauna şi o mai lua pe arătură.
Cu mici neconcordanţe şi unii timpi morţi acoperiţi de proiecţii şi prezentări power point, per total spectacolul a fost reuşit, având în vedere că a fost organizat de elevi. Punctele forte au fost scenetele şi unii cântăreţi care au arătat că nu sunt degeaba pe scenă. Punctele slabe au fost în mare parte prezenţele antitetice din unele secţiuni ale spectacolului, însoţite de lipsa de logică a unor momente, care stârneau râsul în dese rânduri. La bile negre mai poate fi trecută lipsa de inspiraţie. Întoarcerea la trecut şi zborul prin epoci temporale şi locuri pitoreşti, de la curţile palatelor la hora satului au fost reprezentate bine la nivel de aparenţă şi ambalaj de elevi. Elevii de la "Petru" au făcut treabă bună, au urcat ştacheta destul de sus şi au lansat provocarea pentru celelalte licee ale târgului.