marți, 15 ianuarie 2008

Cercetat de Poliţie, după ce câinele său a atacat o femeie



Un bărbat din municipiul Rădăuţi este cercetat de Poliţie şi riscă până la cinci ani de închisoare, după ce câinele său a atacat şi muşcat o femeie.

Toată povestea s-a petrecut sâmbătă seară, în jurul orei 21:00, atunci când Valentina H., în vârstă de 46 de ani, din localitate, se întorcea de la serviciu şi se îndrepta spre casă.

La un moment dat, pe poarta deschisă a unei case a ieşit un câine care s-a năpustit asupra femeii, încercând să o muşte de gât.

Valentina H. a încercat să se apere, dar fără nici un folos, fiind muşcată de mâni, de picioare şi de piept.

Din fericire, un bărbat care trecea prin zonă a intervenit imediat şi a reuşit să o scoată pe victimă din gura câinelui agresiv.

Valentina H. a fost dusă la spital de unul dintre copiii ei, femeia fiind lăsată să plece la domiciliu, după acordarea primelor îngrijiri medicale.

Proprietarul câinelui dă din umeri

Sesizaţi despre incident, poliţiştii rădăuţeni l-au identificat pe proprietarul câinelui, în persoana lui Cristi G., în vârstă de 36 de ani, din localitate. Acesta le-a spus oamenilor legii că nu el a lăsat poarta deschisă şi că, cel mai probabil, câinele a ieşit singur.

„Victima a fost îndrumată către Serviciul de Medicină Legală în vederea stabilirii gravităţii rănilor produse şi a numărului zilelor de îngrijire medicală”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Biroul de Presă al IPJ Suceava precizează că faţă de proprietarul câinelui se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de articolul 11 din OUG 55/2002, privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.

„Neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia asupra unei persoane constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”, se precizează în articolul menţionat.

0 comentarii: