miercuri, 9 ianuarie 2008

Deszăpezirea drumurilor judeţene a scos din visterie până în prezent 3 milioane de lei


Administratie



drum.iarna Directorul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri din cadrul CJ Suceava, Radu Avădanei, a declarat marţi, că pentru deszăpezirea drumurilor judeţene din judeţul Suceava, până în prezent, vor trebui decontate facturi de aproape un milion de euro.

Astfel, în lunile noiembrie şi decembrie 2007, pentru deszăpezirea drumurilor judeţene s-au folosit 6210 de metri cubi de materiale antiderapante şi s-au consumat 180 de tone de motorină pentru utilajele care au intervenit pe trasee iar valoarea activităţilor de intervenţie pe timp de iarnă pe aproximativ 980 de kilometri de drumuri judeţene din cele aproximativ 1200 de kilometri, a costat 3 milioane de lei.

Directorul Direcţiei de Drumuri şi Poduri a precizat că, în medie, în cursul unei ierni se folosesc aproximativ zece mii de metri cubi de materiale antiderapante pe drumurile judeţene, contractul pentru deszăpezire cu societatea Drumuri şi Poduri SA Suceava fiind încheiat pentru perioada noiembrie-aprilie.

Radu Avădanei a menţionat că mai sunt în stoc aproximativ 4000 de metri cubi de materiale antiderapante şi există o rezervă „tampon” de motorină de 30 de tone, urmând ca aceasta să fie completată prin aprovizionarea lunară.

0 comentarii: