luni, 21 ianuarie 2008

Din teribilism, şase minori beţi au profanat cimitirul din Rădăuţi


Actualitate



cimitir iarna. După ce s-au îmbătat bine, un număr de şase minori din municipiul Rădăuţi şi-au măsurat curajul, distrugând nu mai puţin de 58 de cruci din lemn din cimitirul din localitate. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, sâmbătă dimineaţă, la ora 09.00, Poliţia Municipiului Rădăuţi a fost sesizată de un muncitor cu atribuţii de întreţinere la Cimitirul Central din localitate, despre faptul că mai multe cruci au fost rupte. IPJ Suceava precizează că proprietarul cimitirului este Primăria Municipiului Rădăuţi, iar atribuţiile de pază erau date Poliţiei Comunitare, dar, care motivând insuficienţa personalului, în noaptea de vineri spre sâmbătă nu au avut asigurată pază.

Poliţiştii rădăuţeni au demarat ancheta astfel că, autorii, au fost identificaţi, toţi fiind minori din localitate: U.D., C.A. -ambii de 14 ani, I.M., M.V., C.R. -toţi trei având vârsta de 15 ani şi C.C. în vârstă de 16 ani.

„Din cercetări a rezultat că minorii au distrus 58 de cruci din lemn pe fondul consumului de alcool şi al teribilismului, nefiind membrii vreunei grupări sataniste” precizează IPJ Suceava, în acest caz fiind întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de profanare de morminte.

Acesta este al doilea caz de profanare înregistrat în judeţul Suceava, în ultima perioadă. Astfel, o pensionară din oraşul Siret s-a ales cu dosar penal pentru profanare de morminte, după ce a fost prinsă furând cruci din cimitirul greco-catolic din localitate.

Aceasta a fost prinsă în urmă cu două săptămâni după o lună de căutări. Ea a furat de trei ori crucea de pe acelaşi mormânt. Paul Ş., în vârstă de 30 de ani, din Siret a reclamat la Poliţie că persoane necunoscute au furat crucea din lemn de pe mormântul mamei sale. După ce, şi cea de-a doua cruce a fost furată, deşi în cimitir erau sute de cruci de lemn, poliţiştii au luat o nouă cruce din lemn pe care au dat cu praf criminalistic -care nu poate fi observat cu ochiul liber şi au pus-o la mormântul mamei reclamantului.

La dispariţia celei de a treia cruci, poliţiştii au adus la sediul Poliţiei Siret toate persoanele aflate pe lista suspecţilor în acest caz, printre care şi o fostă profesoară, Greti C., în vârstă de 57 de ani, pensionară. În timpul verificărilor pensionara a fost găsită pe mâini cu praf de culoare fluorescentă, aceasta recunoscând că a luat crucile din lemn, şi a motivat că în acel mormânt se află corpul neînsufleţit al unui copil nebotezat, care nu merită să aibă cruce la căpătâi. Fiind cunoscută cu antecedente psihice, poliţiştii au internat-o în Spitalul de Psihiatrie din Siret, pentru a fi expertizată psihiatric.

0 comentarii: