luni, 21 ianuarie 2008

Şeful Jandarmeriei, asaltat de cei care vor să se angajeze



Dintre cele 543 de persoane primite în audienţă pe parcursul anului trecut de colonelul Eugen Şalar, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, aproape 500, adică în jur de 90%, au venit în biroul acestuia în speranţa că se vor putea angaja în cadrul Jandarmeriei.

Deşi locurile scoase la concurs au fost prezentate de fiecare dată pe site-ul Jandarmeriei şi în presă, şi au fost afişate la unitate, iar o informaţie cu privire la data la care se mai scot posturi la concurs s-ar putea obţine doar cu un simplu telefon, mulţi vor neapărat să audă din gura şefului cum stau lucrurile.

„Atunci când anunţă că vor să vină în audienţă invocă o problemă personală, pe care trebuie să o discute cu şeful, fără a dori să detalieze. În general, după ce trec pe la conducere, până la urmă tot la biroul de informare ajung”, a explicat locotenentul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava.

Părinţii îşi vor copiii jandarmi

De multe ori, în audienţă la colonel nu ajung chiar tinerii în cauză, care ar dori să devină jandarmi, ci părinţii acestora, şi ei foarte dornici să-şi vadă odrasla în uniformă de om al legii.

În afara celor care vin în audienţă pentru a se angaja, alte câteva zeci de persoane au ajuns anul trecut în faţa şefului Jandarmeriei cu alt fel de probleme.

Unii au fost nemulţumiţi de procesele verbale care le-au fost întocmite, ori au reclamat comportamentul unor angajaţi ai Jandarmeriei.

De la audienţe nu au lipsit nici reprezentanţii unor bănci ori ai unor societăţi comerciale, care au solicitat sprijin pentru asigurarea măsurilor de ordine în incinta unităţilor pe care le reprezintă.

Pe parcursul anului trecut, la Jandarmeria Suceava au mai ajuns şi 741 de petiţii, atât prin depunere directă la secretariatul unităţii, cât şi prin poştă, email, etc..

0 comentarii: