marți, 15 ianuarie 2008

Fotbal. Liga a III-a >> Cetatea ratează primele transferuri


Sport



Roberto Berca Cetatea Suceava a păşit în 2008 cu visteria goală. Deşi, la finele anului trecut, municipalitatea a suplimentat bugetul echipei locale de fotbal cu 200 000 de lei, în conturile clubului nu a ajuns până în acest moment niciun ban. O primă consecinţă a lipsei fondurilor se regăseşte în campania de transferuri, doi dintre fotbaliştii aflaţi pe lista de achiziţii a sucevenilor, Daniel Lupaşcu şi Marian Covaci, luând zilele trecute hotărârea de a semna cu alte cluburi.

Astfel, deşi s-a pregătit timp de o săptămână sub comanda antrenorului Marian Pană, atacantul Marian Covaci a anunţat conducerea clubului că renunţă la oferta Cetăţii în favoarea unui transfer la formaţia de Liga a II-a, CSM Focşani. Un alt fotbalist de la care sucevenii îşi pot lua „adio” este Daniel Lupaşcu, vârful Daciei Mioveni transferându-se în campionatul Ungariei pentru suma de 15 000 de euro.
Marian Covaci
În aceste condiţii, singura soluţie pentru întărirea compartimentul ofensiv a rămas achiziţionarea brazileanului Roberto Ayza Berca, jucător pus pe lista de transferuri de către actualul său club, Ceahlăul Piatra-Neamţ. Preşedintele Cetaţii, Dumitru Moldovan, a confirmat interesul formaţiei sucevene pentru atacantul din “Ţara cafelei”, ultimul cuvânt în privinţa transferului avându-l însă impresarul jucătorului. „Îl dorim pe Roberto deoarece este un jucător cunoscut de publicul sucevean. Am discutat cu impresarul său, Traian Gherghişan, urmând ca, în funcţie de oferta noastră, acesta să se decidă asupra cedării jucătorului la Cetatea”, a precizat oficialul de pe Areni.

0 comentarii: