vineri, 11 ianuarie 2008

Pensionară cercetată pentru profanare de morminte

Hoaţa de cruci



O pensionară din oraşul Siret s-a ales cu dosar penal pentru profanare de morminte, după ce a fost prinsă furând cruci din cimitirul greco-catolic din localitate.

Deşi poliţiştii încercau să dea de urma hoaţei de cruci de aproape o lună, aceasta a fost identificată abia în urmă cu două zile, în urma unei capcane puse de oamenii legii.

Toată povestea a început spre sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, atunci când un tânăr din Siret, Paul Ş. (30 de ani), a reclamat la Poliţie că persoane necunoscute au furat crucea din lemn de pe mormântul mamei sale.

Poliţiştii şi-au dat seama că ceva necurat e la mijloc când acelaşi tânăr a revenit la Poliţie şi a spus că a pus o nouă cruce de lemn la mormântul mamei sale, dar şi aceasta a fost furată.

Poliţiştilor li s-a părut curios faptul că, deşi în cimitir erau sute de cruci de lemn, hoţul alegea să profaneze numai mormântul respectiv. Pentru a pune mâna pe hoţ, poliţiştii au luat o nouă cruce din lemn pe care au dat cu praf criminalistic (care nu poate fi observat cu ochiul liber) şi au pus-o la mormântul mamei reclamantului.

Fosta profesoară, internată la Psihiatrie

La începutul acestei săptămâni, Paul Ş. a venit iar la Poliţie şi a spus că şi cea de-a treia cruce a dispărut în mod misterios.

Oamenii legii au decis atunci să-i aducă la sediul Poliţiei Siret pe toţi indivizii pe care-i aveau pe lista suspecţilor în acest caz.

Printre aceştia, şi o fostă profesoară, Greti C., în vârstă de 57 de ani, pensionară. În momentul în care i-a venit rândul la verificat, pensionara a fost găsită pe mâini cu praf de culoare fluorescentă.

În faţa probelor evidente, femeia a recunoscut că ea a luat crucile din lemn, motivând că în acel mormânt se află corpul neînsufleţit al unui copil nebotezat, care nu merită să aibă cruce la căpătâi.

Cum femeia avuse în trecut afecţiuni psihice, poliţiştii au internat-o în Spitalul de Psihiatrie din Siret, pensionara urmând a fi expertizată psihiatric.

0 comentarii: