vineri, 11 ianuarie 2008

Primarii PSD acuză Guvernul că a alocat fonduri mari oraşului Gura Humorului pentru scorul obţinut de PNL la alegerile europarlamentare


Politica



marza Mai mulţi primari PSD din judeţ s-au plâns preşedintelui CJ Suceava, Gavril Mîrza că Guvernul a alocat 15 milioane de lei oraşului Gura Humorului, ca recompensă pentru scorul electoral obţinut de PNL la alegerile europarlamentare. Acesta a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că cei mai nemulţumiţi sunt primarii PSD din Rădăuţi şi Vatra Dornei, Mihai Frunză şi respectiv Constantin Huţanu fiindcă nu li s-au aprobat fonduri pentru o serie de proiecte de Hotărâre de Guvern pe care le-au promovat.

Preşedintele Mîrza a spus că este anormal ca un Guvern care conduce ţara să acorde fonduri în mod special pentru voturile PNL şi a mai adăugat că dacă se alocau fonduri şi localităţilor unde PSD sau PLD sau PD au obţinut scoruri electorale mari se putea justifica un astfel de gest pentru stimularea mobilizării populaţiei la un act civic.
Calin Popescu Tariceanu impreuna cu primarii Ion Lungu si Marius Ursaciuc in orasul Gura Humorului.jpg
În oraşul Gura Humorului PNL a câştigat 42, 36 la sută din voturi la alegerile europarlamentare din luna noiembrie 2007.

În apărarea sa, primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat că sumele alocate de Guvern prin HG 1547 au fost acordate pentru un proiect turistic de mare importanţă şi pentru proiecte de infrastructură derulate în această staţiune turistică, şi în concluzie oraşul nu a primit fonduri pentru scorul electoral al PNL ci pentru dezvoltare.

0 comentarii: