marți, 15 ianuarie 2008

Primăria Suceava împarte deja banii din obligaţiuni municipale



Primăria Suceava a schiţat deja lista cu proiectele ce vor fi finanţate, cel mai probabil, cu sume provenite din emisiunile de obligaţiuni municipale.

Pe această listă se regăsesc proiecte foarte importante pentru suceveni, precum cel de reabilitare a reţelei de termoficare şi a punctelor termice din Suceava, proiect demarat în vara anului 2007.

Potrivit primarului Ion Lungu, din cele 14 milioane de euro (aproximativ 50 de milioane de lei), 5 milioane de euro vor fi alocate pentru continuarea proiectului de termoficare. Prin această sumă se va face o acoperire parţială a costurilor, cea mai mare parte, 10,8 milioane de euro, urmând să fie obţinută din proiectul „Utilităţi şi mediu”, proiect ce încă este blocat.

Tot în 2008, dar din surse proprii ale societăţii Termica, se va face şi reabilitarea punctelor termice de pe strada Tudor Vladimirescu şi din apropierea Hotelului Central.

Alte 3 milioane de euro vor fi alocate pentru acoperirea unor costuri neeligibile în cadrul proiectului ISPA, prin care vor fi reabilitate reţelele de apă şi canalizare, precum şi staţia de epurare a apei din Suceava.

Pe lista de proiecte posibil finanţate din obligaţiuni municipale se află şi reabilitarea străzii Cernăuţi (2 milioane de euro), realizarea de drumuri şi a reţelelor de apă şi canalizare în cartierul Tinereţii (2 milioane de euro), finalizarea blocurilor 20, 21 şi 22 din cartierul Obcini (un milion de euro), aducţiunea de gaz metan în Burdujeni Sat (500.000 de euro) şi prelungirea reţelelor de apă şi canalizare, parţial, în cartierul Iţcani (500.000 de euro).

Această listă va fi supusă aprobării Consiliului Local, în şedinţa din 31 ianuarie.

0 comentarii: