vineri, 25 ianuarie 2008

PSD insista cu amanarea alegerilor locale



PSD-istii nu au renuntat la ideea ca alegerile locale sa fie cuplate cu cele parlamentare si sa fie organizate simultan in toamna acestui an.


Potrivit sefului PSD Suceava, Gavril Marza, mai multe filiale din Moldova s-au pronuntat pentru aceasta idee in cadrul discutiilor avute ieri la Iasi cu Mircea Geoana si ceilalti lideri ai partidului.

„In luna octombrie, s-ar putea organiza alegerile locale cu parlamentare cu un singur efort financiar”, a argumentat Marza, citat de Mediafax, ideea amanarii localelor.

In opinia sa, acest plan ar putea fi pus in practica daca s-ar modifica Legea administratiei locale. Seful PSD Suceava a adaugat ca, in functie de opiniile organizatiilor, conducerea PSD va lua o decizie si propunerea va fi prezentata guvernului. Marza a apreciat ca opinia majoritara a filialelor PSD este de suprapunere a alegerilor locale cu cele parlamentare.

Pana in acest moment, data alegerilor locale nu a fost stabilita, dar premierul Tariceanu declarase cu o zi inainte ca nu sunt motive de amanare. Singura conditie pusa de Tariceanu a fost aceea de a nu se suprapune campania cu Campionatul European de fotbal. Pentru a se evita acest lucru, propunerea executivului este aceea ca alegerile sa se organizeze pe 25 mai, iar pe 8 iunie sa fie ziua desfasurarii turului doi.

0 comentarii: