luni, 21 ianuarie 2008

Rugbistii suceveni tintesc primul loc in play-out



Deşi abordează perioada pregătirilor cu doar un singur nume la capitolul achiziţii, Vlad Voicu, venit de la CS Gura Humorului, antrenorul echipei locale de rugbi, Constantin Vlad, este optimist în privinţa sezonului de primăvară, acolo unde CSM Bucovina Suceava va evolua în play-out-ul Diviziei Naţionale. „Vrem să terminăm turneul de play-out pe primul poziţie, mai ales că suntem avantajaţi şi de noul sistem de punctaj, prin care toate formaţiile pleacă de la 0 puncte în partea secundă a campionatului. Totodată, ar însemna să terminăm sezonul pe un meritoriu loc 7 la nivel naţional”, a declarat Constantin Vlad.

Reabilitarea secţiei de juniori, o prioritate pentru rugbiul sucevean

Antrenorul grupării sucevene a explicat şi importanţa reabilitării secţiei de juniori, aceasta fiind în opinia sa principalul pilon al primei echipe. „Deşi suntem obligaţi prin regulament să deţinem formaţii de juniori, suntem conştienţi că trebuie să ne creştem proprii jucători. Fiind şi director tehnic al echipei naţionale de rugbi U20, am în vedere câţiva tineri jucători care evoluează mai puţin la echipele mari, dar acestora trebuie să le oferi nişte condiţii decente de cazare şi masă, iar noi nu putem asigura un asemenea cadru la momentul actual”, a mărturisit Constantin Vlad.

De altfel, tehnicianul Bucovinei Suceava a demarat deja primele discuţii cu oficialii Federaţiei Romane de Rugbi pentru reluarea activităţii la nivel de juniori, atât la Suceava, prin revigorarea secţiei de rugbi din cadrul Liceului cu Program Sportiv, cât şi la Gura Humorului.

Totodată, doi dintre jucătorii primei echipe, Cornel Opariuc şi Mihai Creţuleac, au reuşit, zilele trecute, prin intermediul unei selecţii, să atragă spre acest sport un număr de 20 de copii de la Colegiului Tehnic „Petru Muşat”. „Rugbiul poate reprezenta şi un mijloc de integrare în societate. Am ales respectiva locaţie deoarece este apropiată de stadionul Unirea şi este mai uşor şi pentru jucători. Această acţiune este un prim pas pentru formarea unor echipe de juniori la nivelul municipiului Suceava”, a încheiat Constantin Vlad.

0 comentarii: