miercuri, 9 ianuarie 2008

Rugby >> Încep transferurile în Divizia Naţională- singura noutate din lotul Bucovinei Suceava va fi juniorul Vlad Voicu


Sport



Săptămâna viitoare, pe 15 ianuarie, debutează în mod oficial perioada transferurilor de iarnă din rugbiul românesc. Aceasta se va finaliza, la fiecare competiţie în parte, cu 48 de ore înainte de startul respectivei competiţii, ceea ce înseamnă că la Divizia Naţională se pot face transferuri până pe 6 martie, la Divizia A, până pe 3 aprilie, iar la Divizia Naţională de Juniori, până pe 14 martie.

În această perioadă de iarnă, taxa de transferuri este destul de mare, 50 de milioane indiferent despre ce competiţie este vorba. Doar jucătorii care se legitimează pentru prima dată nu plătesc această taxă.

Este şi cazul juniorului Vlad Voicu, de la CS Gura Humorului, care, după spusele antrenorului Constantin Vlad, „va fi singurul nostru transfer”. „Îmi doresc, în special, să nu pierdem niciun jucător dintre cei pe care îi avem acum la dispoziţie, pentru că despre adus sportivi de valoare nu poate fi vorba”, a precizat tehnicianul sucevean.

Vlad Voicu a terminat junioratul la Gura Humorului şi se va alătura lotului sucevean pe 15 ianuarie urmând ca în februarie să plece într-un stagiu de pregătire cu Bucovina Suceava.

CS Gura Humorului a reprezentat în ultimii ani principala pepinieră pentru rugbiul sucevean, juniorii antrenaţi acolo de Dumitru Livadaru fiind la mare căutare. „Este păcat că în acest an juniorii I nu s-au mai înscris în competiţie”, a spus Vlad.

În ceea ce priveşte viitorul rugbiului sucevean, antrenorul Bucovinei a informat că doi dintre jucătorii săi, Creţuleac şi Opariuc, „au început deja o activitate de selecţie a copiilor care doresc să practice acest sport”. „Selecţiile au loc la Liceul «Petru Muşat», din Suceava. Am ales ca acestea să se desfăşoare acolo pentru că este o locaţie apropiată de stadionul Unirea şi este mai uşor şi pentru cei doi jucători. Rugbiul este un sport care atrage de obicei copiii proveniţi din familii mai sărace. Eu consider că este un pas important pentru a pune bazele unor echipe de juniori la nivelul municipiului Suceava”, a încheiat Constantin Vlad.

Antrenorul echipei CSM Bucovina va reveni la Suceava pe 14 ianuarie.

0 comentarii: