marți, 15 ianuarie 2008

Traficanţii de ţigări, menţinuţi în arest şi de Curtea de Apel



Certitudine. Traficanţii de ţigări arestaţi la mijlocul lunii trecute vor mai sta în arest cel puţin până în februarie.

După ce vineri Tribunalul Suceava le-a prelungit cu 30 de zile mandatele de arestare preventivă, cei 11 indivizi care fac parte din această reţea au înaintat recurs.

După câteva ore în care avocaţii au încercat să-i convingă pe magistraţii Curţii de Apel Suceava că nu sunt motive pentru menţinerea în arest a clienţilor lor, judecătorii s-au retras pentru deliberări.

În jurul orei 19.30, Curtea de Apel a anunţat că toate persoanele rămân în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava.

Următoarele săptămâni vor sta după gratii trei agenţi ai Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, respectiv Adrian Tipa, de 23 de ani, din Gura Humorului, Alexandru Ursan, de 23 de ani, din municipiul Suceava, şi Petru Marocico, de 38 de ani, zis „Zaridon”, din Ulma, precum şi Viorel Dragoş Gâză, de 31 de ani, angajat ca lucrător vamal în cadrul Biroului Vamal Dorneşti.

Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu Vitaly Tsaryk, de 32 de ani, cetăţean ucrainean, Florin Dorin Juravle, de 37 de ani, zis „Buchi”, din Falcău, Ilie Ursachi, de 35 de ani, fost Popiuc, zis „Falco”, Petru Boiciuc, de 30 de ani, ultimii doi din municipiul Suceava, George Tărâţă, de 35 de ani, zis „Cuşu”, din Vicovu de Jos şi Ovidiu Gheorghe Bilibou, de 35 de ani, zis „Macrina”, ambii din Rădăuţi, precum şi Marian Constantin Omania, de 40 de ani.

Patru norocoşi

Cei 11 indivizi sunt acuzaţi că în cursul anului 2007 au introdus ilegal din Ucraina în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Ulma, sute de mii de pachete de ţigări de contrabandă.

Numai la percheziţiile care s-au lăsat cu reţinerea a 15 persoane din grupare s-au descoperit peste 270.000 de pachete de ţigări, în valoare de 800.000 de lei.

În afara celor 11 persoane care se află în arest şi acum, iniţial au ajuns în spatele gratiilor alte 4 persoane. Agenţii Octavian Calancea, de 25 de ani, din Vicovu de Sus şi Mihai Gabriel Fodor, de 28 de ani, din Bursuceni – Vereşti, de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, precum şi Răzvan Ionuţ Popadiuc, zis „Chelu”, de 27 de ani, din Suceava şi Ilie Liviu Gabor, de 36 de ani, din Rădăuţi au fost eliberaţi de judecătorii de la Curtea de Apel Suceava după numai câteva zile de arest şi sunt cercetaţi acum în stare de libertate.

1 comentarii:

Anonim spunea...

OMANIA MARIAN este nevinovat ESTE UN ABUZ DE LEGE DRAGI TOVARASI dexenplu DACA CINEVA SPUNE CA ISOSTRICAT MASINA SI DACA POATE SOLASE IN CURTE LA DOMICILIU RESPECTIV ,,,NU INSEAMNA CAESTE TRAFICANT de TIGARI AMUNCIT DIN TODEAUNA DIN GREU .,SANT ALTELE MAI GRAVE DAR NIMENI NU VORBESTE NIMENI .CUM ARFI ACEL PROCUROR CARE AFOST deFATA SA FOLOSIT de LEGE AMENINTAD MARTORI daca nuvi .CA MARTORI SANT CONPLICI DE CE PENTRU CE SEFAC ASTFEL DE ABUZURI ..-ASTEPT RASPUNS ..