luni, 21 ianuarie 2008

Trei malluri dintr-un foc in Suceava


Nu mai putin de trei malluri urmeaza sa se deschida in acest an la Suceava.


Bucovina Shopping City, Galleria si Iulius Mall vor face concurenta puternica hipermarketurilor deja existente pe piata suceveana - Metro, Kaufland si Selgros. Clientul va avea astfel numai de castigat, din moment ce fiecare hipermarket este interesat sa-l atraga prin diversitatea serviciilor, prin promotiile si facilitatile oferite. Valoarea totala a investitiilor in cele trei mari complexuri comerciale este de aproape 200 de milioane de euro. Aparitia acestora va duce si la crearea a circa 5.000 de noi locuri de munca.

Primul centru comercial care va fi inaugurat in acest an la Suceava este Bucovina Shopping City, care isi asteapta primii clienti in aprilie. Bucovina Shopping City a fost proiectat ca un lant de supermarketuri si zeci
de magazine de renume, reunite intr-un complex comercial care se va intinde pe o suprafata de 55.000 de metri patrati. Investitia de la Suceava a fondului britanic de investitii imobiliare North Real Estate Opportunities Fund este de aproximativ 60 de milioane de euro.

„Piesele de rezistenta”, respectiv ancorele, sunt cele patru supermarketuri - Carrefour, Baumax, Media Galaxy si Mobexpert, care acopera patru mari domenii de activitate. Nu in ultimul rand, aici va fi amenajata o galerie comerciala cu o suprafata de 12.000 de metri patrati, in cadrul careia vor fi deschise intre 80 si 100 de magazine cu suprafete mai mici, care comercializeaza marci de renume.

Iulius Mall se deschide din toamna

Cel de-al doilea mall, Galleria, va fi deschis in luna mai. Acesta reprezinta o investitie de 30 de milioane de euro a companiei Israel Globe Trade Center. Centrul comercial Galleria, amplasat la iesirea din Suceava inspre Falticeni, va fi construit pe trei niveluri - subsol, parter si un etaj. Acesta va include spatii comerciale, centre de prezentare a unor produse, spatii de relaxare si distractie.

In toamna, este anuntata cu surle si trambite deschiderea celui mai mare centru comercial Iulius Mall din nordul Moldovei. „Am ales Suceava pentru ca este o zona de importanta strategica, cu un potential economic foarte ridicat”, a declarat Iulian Dascalu, presedintele companiei Iulius Group. Proiectul multifunctional Iulius Mall Suceava va include zone verzi, 150 de magazine, galerii comerciale, servicii bancare si postale, cafenele, cofetarii si cinematografe multiplex. Noul Iulius Mall urmeaza sa aiba si 1.308 locuri de parcare gratuite.

0 comentarii: