luni, 21 ianuarie 2008

Urmărire după un poliţist

Un poliţist de frontieră a fost protagonistul unui incident, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Totul s-a întâmplat în jurul orei 3,30, când Serviciul Poliţiei Rutiere (SPR) a fost informat că Răzvan Petru Harafeniuc, de 21 de ani, din Vatra Dornei (jud. Suceava), agent la punctul de trecere a frontierei Stînca – Ştefăneşti de jumătate de an, ar fi urcat băut la volan.
Agenţii au dat în consemn autoturismul şi l-au localizat pe Strada Marchian. Deşi poliţiştii i-au făcut semn să oprească, şoferul şi-a continuat deplasarea până în parcarea discotecii ”Koma”. Legitimat, tânărul a refuzat să sufle în etilotest. Celelalte două persoane din maşină (un poliţist de frontieră şi o tânără), au susţinut că acesta nu ar fi condus şi ar fi ieşit de la discotecă. Cum discuţiile riscau să degenereze, a fost nevoie de intervenţia altor două echipaje de poliţie.


Răzvan Petru Harafeniuc a fost condus la Spitalul Judeţean, în vederea recoltării probelor de sânge, dar a refuzat. ”I s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat comisarul şef Dumitru Zmău, şeful SPR.
Agenţii rutieri i-au ridicat şi permisul de conducere, care îi va fi reţinut pentru cel puţin trei luni, pentru neoprire la semnal. Tot ieri, reprezentanţii SPR au trimis o notă informativă la Inspectoratul General al Poliţiei Române. Potrivit legii, refuzul de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei este considerat infracţiune, sancţionându-se cu închisoare de la unu la cinci ani. Cazul urmează să fie soluţionat de procurori.

0 comentarii: