joi, 7 februarie 2008

Afrodisiace


Mirodenii

Ghimbir
Pentru o lunga perioada de timp a fost folosit in bauturi pentru a trezi simtamintele. Luat in doze rezonabile, duce la excitare extrema; in doze mari, irita intestinele.

Iasomie
Aceste flori sunt cultivate in toata lumea, dar iasomia spaniola este cea mai des folosita pentru a parfuma lichiorurile. Dar ai grija ce inghiti, semintele de iasomie sunt otravitoare. Hindusii considera ca aceasta floare este un afrodiziac cu efect rapid.

Nucsoara
Nu prea are efect asupra femeilor, dar are reputatia de a fi cel mai bun prieten al barbatului.

Naut
Este un puternic afrodiziac, mai ales pentru barbati. Romanii stiau acest lucru, fapt pentru care isi hraneau armasarii cu el.

Chili (ardei iute)
Contine o cantitate mare de vitamina C. Este un agent excitant care stimuleaza circulatia.

Quatre epices
Este un amestec frantuzesc din coriandru, scortisoara, cuisoare si doua tipuri de anison. Acesta este un festival al afrodisiacelor. Ca si piperul, este folosit mai ales la umpluturi.

Hrean
Pulpa de hrean are proprietati afrodisiace foarte puternice.

Rozmarin
Aceasta planta actioneaza asupra centrilor nervosi si activeaza circulatia sangelui. Unul dintre componentele lui seamana cu un adevarat hormon sexual. Puterea rozmarinului poate creste foarte mult adaugand 20 gr de frunze si crengi de rozmarin la 1 litru de alcool (70 de grade). Lasa-l sa se imbibe timp de o saptamana. Ia o jumatate de lingurita pe zi dizolvata in apa fiarta.

Sofran
Are proprietati de stimulare ale zonelor erogene. Studiile au aratat ca are calitati similare cu cele ale hormonilor. Daca vrei sa iti conservi reputatia, ai grija: consumul excesiv duce la un ras de necontrolat.

Cimbru
Acesta da puteri mari barbatului. Prezinta proprietati care stimuleaza agresivitatea. Este supranumit iarba fericirii.

Telina
Romanii au dedicat telina zeului Pluto. In Evul Mediu oamenii credeau in puterile telinei, ca fiind o metoda infailibila de a avea un baiat. Aceasta era pusa sub patul unei femei insarcinate, fara ca ea sa stie si, daca primul nume pronuntat era al unui barbat, era garantat ca fatul va fi un baiat.Telina contine vitaminele A,C,B,P si minerale. Este excelenta pentru muschi si subtiaza sangele. De asemenea, reduce nivelul de colesterol si ajuta arterele sa se lupte cu imbatranirea.

Cuisoare
Este unul dintre cele mai puternice afrodisiace naturale. Este, de asemenea, eficient impotriva oboselii mintale si fizice si impotriva pierderii memoriei. Sub forma de esenta, luati doua-trei picaturi cu miere, zilnic.

Coriandru
Samanta sa uscata are un efect euforic, in special pentru femei. Pentru barbati este recomandat sa nu faca abuz de aceasta substanta, pentru a nu avea efectul opus.

Chimen dulce
O cantitate mica din aceasta planta, luata zilnic, este buna pentru libidou. In vechime era folosit pentru a trata ulcerul, taieturile si muscaturile de scorpion si de sarpe.

Mustar
Stimuleaza actiunea glandelor sexuale. Exista trei tipuri de mustar: negru alb, galben. Mustarul alb a avut un mare succes in Evul Mediu. A fost facut pasta prin pisarea semintelor si amestecarea lor cu must. Mai mult sau mai putin, orice mancare era condimentata cu putin mustar.

Special

Ambra cenusie
Este o concrescenta intestinala a casalotului. Este considerata ca fiind unul dintre cele mai puternice afrodisiace. Are, de asemenea, reputatia de a vindeca obsesiile (cele sexuale sunt sunt exceptate, bineinteles). Nu folositi parfum de ambra la gatit, deoarece contine substabte chimice.

Ginseng
Este un puternic stimulent hormonal. Aceasta planta exotica incetineste procesul de imbatranire dand o forta inimaginabila. Se spune ca dupa un consum mare, un barbat poate onora zece femei ... .

Iris (stanjenel)
Praful de stanjenel este considerat a fi un bun afrodiziac pentru ambele sexe. Iata o reteta pentru un vin de iris: la un litru de vin alb sec cu o varsta mica, o gr de scortisoara, 8 gr de radacina de iris, 8 gr de ghimbir uscat adaugati 125 gr de zahar. Lasa-l 24 de ore si apoi filtreaza-l. Adauga 50 ml de lapte si 6 migdale proaspete, pisate. Amesteca bine si lasa-l sa se invecheasca.

Vanilie
Vanilia creeaza euforie. Combate astenia sexuala, actioneaza asupra sistemului nervos central si, prin miros, actioneaza indirect asupra stimularii sexuale. Foloseste-o in bauturi afrodisiace. O reteta creatoare de placere: un bol de ciocolata topita, doua pastai de vanilie si niste pudra de vanilie. Gatiti la o flacara mica, indulciti cu miere si adaugati o ceasca de cafea tare si fierbinte.
Daca doriti, puteti adauga niste esenta de vanilie in apa de baie.

Verbina
In vremurile antice era dedicata lui Venus. Infuziile facute cu florile de verbina taiate sau, si mai bine, imbibate in vin timp de cateva zile, luate in cate un pahar dupa fiecare masa stimuleaza o mai buna reactie a corpului si imbunatateste circulatia sangelui. Este mai bine sa cumparati aceasta planta de la un magazin de plante medicinale.

Caviar
Aceste oua divine contin o mare cantitate de vitamine. Sunt bogate in fosfor si hranitoare pentru celulele nervoase. Puterile afrodisiace sunt intarite de vodca.

Bauturi

Folosirea bauturilor alcoolice pentru a stimula libidoul are origini antice. "Sine Ceres et Libero friget Venus" (Fara Ceres si Libero [Bacchus] Venus va ingheta, adica fara hrana si vin nu e dragoste). Totodata se stie si ca folosirea excesiva pune probleme serioase oricarei incercari de a face dragoste.

Shakespeare in Macbeth, actul II scena III : ...provoaca dorinta, dar ia din performanta...
O cantitate moderata de alcool va reduce frica si inhibitiile. Insa mai mult de un gram de alcool pur/ kg corp ar trebui evitat de catre oricine doreste sa fie capabil de sex. La o masa de 75 kg aceasta inseamna jumatate de sticla de vin.

Pelinul
Se spune despre unele bauturi alcoolice ca ar mari potenta considerabil. Pelinul a fost folosit ca afrodiziac foarte mult la sfarsitul secolului trecut, in special de catre francezi. Acesta este in mare parte un extract alcoolic din planta cu acelasi nume, Arthemisia absinthium.Pelinul a fost interzis in Franta pe 16 martie 1915 si acum este interzis in multe tari europene din cauza toxicitatii si a proprietatilor creatoare de dependenta.

Berea
Tinand cont ca berea este o bautura hranitoare, cu un continjut mic de alcool, ar trebui sa fie un afrodiziac puternic. N-ati ghicit. Singura bere care este considerata afrodiziac in unele tari este berea neagra.

Lichioruri
Unor lichioruri descoperite in trecut in unele manastiri li s-au atribuit efecte afrodisiace. Aceste lichioruri includ chartreuse si benedictine. Inca nu ne-am dat seama de ce ar fi interesati calugarii in afrodisiace. In Guadalajara, Mexic exista un lichior produs din planta Turnea diffusa Creme de Damiana. Se spune despre el ca mareste libidoul si ajuta impotriva impotentei.

Vinul
Acesta poate fi un puternic afrodiziac daca este bine condimentat. Vinul rosu, combinat cu cuisoare, scortisoara, ghimbir, vanilie si zahar (cunoscut sub numele de Afrodiziacul lui Hipocrate) a fost recomandat de Rabelais in "Gargantua si Pantagruel".

0 comentarii: