duminică, 17 februarie 2008

Cazuri si necazuri : Curg amenzile pentru traficanţii de lemne



Vineri, 15 februarie a.c., poliţiştii şi jandarmii păşcănenii, însoţiţi de reprezentanţi ai Ocolului Silvic Paşcani şi ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic Suceava au întreprins acţiuni în vederea prevenirii şi depistării tăierilor ilegale de lemne, pe raza comunei Valea Seacă.

Conform lui Tiberiu Dogaru, adjunctul Poliţiei Municipale Paşcani, au fost controlate 32 de căruţe care transportau material lemnos, fiind aplicate 17 sancţiuni care constau în amenzi în valoare totală de 16.000 lei, precum şi ridicarea în vederea confiscării a 15,8 mc de lemn, un motofierăstrău şi două topoare.
Printre cei sancţionaţi sunt Sandu Mihai, de 65 de ani, din Valea Seacă, care tăiase 21 de arbori din proprie pădure, dar fără a avea avizul organelor abilitate. Acestuia i s-a întocmit dosar penal. A mai fost sancţionat cu amendă pentru transport de material lemnos fără documente de însoţire şi provenienţă Stan Petre, de 45 de ani, tot din Valea Seacă, care a primit o amendă de 1000 de lei şi i s-a confiscat materialul pe care îl transporta.

0 comentarii: