miercuri, 27 februarie 2008

De ce m-am uitat 10 minute la OTV


Imi pare rau ca nu am facut o inregistrare a emisiunii de aseara de pe OTV. Au fost cele mai hazlii 10 minute in fata televizorului din ultimele 12 luni (+/- 5).

Post: OTV

In studio: romanul de pe malul Oltului (adicatelea Vadim), romanul din Cluj (adicatelea Funar) si dl. "Dan Diaconescu Direct".

Tema emisiunii: independenta tinutului secuiesc.

In prezenta obisnuitelor secretii nevropate ale senatorului nu as fi petrecut mai mult de cele 5 secunde care iti sunt necesare pentru a vedea despre ce este vorba. Dar ... binecunoscutul ecran arhiplin mi-a atras atentia printr-un neobisnuit (ba chiar original) sondaj a carui intrebare batea de departe informatia conform careia Ogica a fost batut de mama fetei pe care a violat-o: vreti sa calatoriti cu pasaport in Harghita si Covasna ? Optiunile erau simple: Da sau Nu.

Surpriza era data de procentaje: 44% din cei care raspunsesera la intrebare isi doreau sa calatoreasca cu pasaport in Harghita si Covasna, procentajul coborand ezitant la 42% in cele 10 minute.

Probabil ca:

Varianta 1. Romanii sunt mult mai toleranti in raport cu minoritatile decat ne putem imagina.

Varianta 2. Intrucat pasaportul era greu de obtinut pe vremuri nu are nici o importanta unde il folosesti. In mod sigur, in cazul in care judetele ar fi fost Suceava si Neamt, procentajul ar fi fost acelasi. Poate ca solutia petru revitalizarea turismului romanesc ar fi tocmai obligativitatea prezentarii pasaportului la intrarea intr-un judet. Combinata cu niscaiva curse low cost sunt sigur ca turistul roman ar fi mai tentat sa faca o vacanta ieftina intr-un judet strain, la noi contand destul de mult concediul "in afara".

Varianta 3. Este posibil ca cei care au raspuns sa creada ca Harghita si Covasna sunt niste destinatii exotice dintr-un arhipelag mai putin cunoscut, imaginandu-se pe o plaja, la umbra unui palmier, cu un cocktail in mana dreapta si o blonda voluptoasa alaturi.

Oricare ar fi semnele de intrebare generate de una din cele trei variante trebuie subliniat atasamentul romanului pentru unul din castigurile Revolutiei si faptul ca este capabil sa cheltuiasca 1,19 neurocopterix (TVA inclus) pentru a raspunde la o intrebare stupida dintr-o emisiune la care Marele Alb de Barca ar fi intregit tabloul halucinant al unei nevroze nationale in curs de vindecare.

0 comentarii: