luni, 4 februarie 2008

Dragoş Juravle lasă fotoliul de director executiv al DADR pentru cel de şef al APIA

Liberalul Dragoş Juravle este, începând de ieri, şeful Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Suceava. Numirea în funcţia de director a fost făcută prin decizie a directorului general al APIA, Dan Gherghelaş, dl Juravle ocupând fotoliul lăsat liber de Neculai Perju, care şi-a dat demisia de la conducerea instituţiei sucevene din motive personale. Dl Perju nu va părăsi, însă, sistemul, activând ca şef al Serviciului „Control în teren” al APIA Suceava.

Dragoş Juravle a fost, de la începutul lui 2005 şi până pe 1 februarie 2008, director executiv al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

Nu se întâmplă pentru prima dată când DADR este părăsită de un membru al conducerii, directorul adjunct Lya Chiriac plecând la APIA în urmă cu circa un an şi jumătate de zile. Postul lăsat vacant de către Dragoş Juravle urmează a fi adjudecat, interimar, prin ordin al ministrului Agriculturii, de către unul dintre cei 6 directori adjuncţi ai DADR, cel mai probabil Valeria Semeniuc.

Dl Juravle ne-a declarat că, la început de drum, priorităţile sunt legate de continuarea activităţii APIA. Pentru început, în cursul acestei luni vor fi a-chitate toate subvenţiile restante către producătorii agricoli, ele însumând circa 10 milioane de lei. Pe de altă parte, Agenţia a căpătat, zilele acestea, personalitate juridică, în momentul de faţă efectuându-se toate demersurile pentru completarea componenţei structurilor necesare derulării activităţii conform noului statut. Dragoş Juravle precizează că, în luna februarie, una mai lejeră, o mare parte a personalului va urma cursuri de specialitate. Proaspătul şef al APIA Suceava a precizat că verificările în teren pentru acordarea subvenţiei europene la hectar au fost finalizate, primele plăţi fiind aşteptate începutul lunii martie. „În continuare, ne pregătim pentru primirea dosarelor privind subvenţiile pe hectar pe 2007, precum şi a celor referitoare la ajutoarele financiare pentru gospodăriile populaţiei”, a menţionat Dragoş Juravele, în calitate de nou director al APIA Suceava.

Numărul centrelor locale APIA va creşte de la şapte la nouă.

0 comentarii: