luni, 4 februarie 2008

Edilul şef sucevean şi cel fălticenean vor candida pentru un nou mandat... dar pentru PD-L


Politica



lungu Primarul de Suceava, Ion Lungu şi cel de Fălticeni, Vasile Tofan au anunţat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, la care au participat preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PD-L, senatorul Gheorghe Flutur, primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan şi cel de Botoşani, Cătălin Flutur, că vor candida pentru un nou mandat, însă din partea PD-L.
Aceştia au afirmat că, vor în felul acesta să continue proiectul comun început în 2004 alături de senatorul Gheorghe Flutur, care în momentul de faţă este preşedinte al organizaţiei judeţene PD-L Suceava. Ion Lungu este preşedintele organizaţiei judeţene PNL Suceava iar Vasile Tofan este vicepreşedinte al aceleiaşi organizaţi.

Trebuie menţionat că Ion Lungu a declarat că nu vrea să demisioneze din PNL şi că este simpatizant al PDL şi că nu vrea să aducă prejudicii PNL. Ion Lungu a mai spus că încă mai crede în proiectul politic al lui Gheorghe Flutur şi că revine în vechea echipă din 2004. „Oamenii contează mai mult decât orice siglă de partid”, a spus Lungu, nereuşind însă să explice de ce nu a făcut pasul spre PSD, PNG sau PC.

flutur07.jpgLa rândul său preşedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat în aceeaşi conferinţă de presă că „în această zi s-a dat startul pentru câştigarea alegerilor locale de PD-L în judeţele Moldovei”. Acesta a ţinut să remarce că prin venirea lui Lungu s-a reunit „tripleta de aur” a primarilor din municipiile Botoşani, Piatra Neamţ şi Suceava, care cândva erau membri marcanţi ai PNL. „Sunt convins că alegerile locale vor scoate din fiefurile tradiţionale PSD şi din conducerea Consiliilor Judeţene conduse de lideri pe a căror frunte scrie expirat”, a mai declarat Flutur. Senatorul a ţinut să reamintească faptul că împreună cu cei trei primari a făcut „revoluţia portocalie” din 2004 la nivelul Moldovei şi că este convins că va face o „nouă revoluţie portocalie” la alegerile locale şi generale din acest an.

„În perioada următoare vor veni şi alţi primari din PNL alături de noi, convinşi fiind că acesta este proiectul câştigător al adevăraţilor liberali”, a mai spus Flutur.

Nu este pentru prima dată când Lungu se leapădă de PNL şi de funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene. În perioada 2002-2004 au existat numeroase episoade în care Lungu, în calitate de preşedinte interimar şi-a tot dat demisia, de tot atâtea ori revenind în partid, adus de nimeni altcineva decât senatorul Gheorghe Flutur. Lungu avea de fiecare dată un argument forte în persoana lui Flutur şi nu s-a sfiit să revină în funcţie.

Tofan Vasile Cât despre primarul de la Fălticeni, Vasile Tofan lucrurile sunt „mai hazlii” în sensul că în toamna anului 2004, la câteva luni după ce ieşise primar, acesta şi-a dat demisia din funcţie pe motiv că nu are bani să continue activitatea la Primărie.

Înainte ca demisia să fie înregistrată la Prefectură, Tofan a fost „recuperat” psihic de senatorul Flutur şi pus să semneze prin Câmpulung Moldovenesc o declaraţie la notar prin care îşi anula gestul de demisie.

La acea vreme a fost un întreg scandal în mass-media şi în PNL cu privire la responsabilitatea de care poate da dovadă Tofan, însă acesta a fost menţinut în partid tot datorită lui Flutur care nu avea motive să facă alegeri anticipate la Fălticeni, şansele de a pierde PNL primăria fiind dintre cele mai mari.

0 comentarii: