vineri, 22 februarie 2008

Şoferiţă la al treilea accident cu un tir


Seria accidentelor spectaculoase a continuat ieri dimineaţă. La ieşirea din Gorbăneşti, un Ford Focus, condus de o tânără de 26 de ani s-a izbit violent într-un tir care circula regulamentar din sens invers. Potrivit poliţiştilor, accidentul s-a produs pe fondul unui carosabil umed, dar şi al neatenţiei Mihaelei D., din Suceava, care se îndrepta spre Truşeşti împreună cu tatăl ei. Oamenii legii susţin că tânăra nu a reuşit să frâneze la timp după o depăşire şi, pentru a evita impactul cu o Dacie parcată regulamentar, a intrat pe contrasens, de unde venea însă un tir. "Nu aveam niciunul viteză, dar ea nu a frânat deloc, iar eu am frânat puţin şi am tras tare dreapta de volan, dar nu am mai putut evita impactul. Eu am ajuns în şanţ ", a povestit Adrian Ş. şoferul tirului
În urma impactului, tatăl şoferiţei a fost rănit destul de grav. Acesta a fost preluat de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean. "Pacientul a fost diagnosticat cu un traumatism cranio-facial şi de coloană cervicală, hematom şi plagă în regiunea arcadei drepte, fractură de rotulă dreaptă. I s-a recomandat internarea, dar a preferat să se interneze la Iaşi, unde are rudele ", a precizat Petre Rădăuceanu, medic şef al Unităţii de Primire a Urgenţelor.
La faţa locului au ajuns mai multe echipaje ale poliţiei, care au început o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului. "Din primele cercetări, se pare că e vorba de nerespectarea normelor de efectuare a manevrelor de depăşire în condiţiile unui carosabil umed ", a precizat Mihai Romanescu, subofiţer în cadrul Poliţiei Rutiere.
Tânăra, scăpată doar cu câteva zgârieturi şi o sperietură zdravănă, le-a povestit poliţiştilor că, în ciuda vârstei fragede, nu este la prima experienţă de acest gen. "Acesta e al treilea accient al meu cu un tir, dar e prima oară când e vina me ", le-a povestit tânăra poliţiştilor prezenţi la faţa locului.

0 comentarii: