joi, 7 februarie 2008

Primarul Sucevei se vrea membru PNL până la finalul mandatului


Politica



LUNGU IONPrimarul Sucevei, Ion Lungu, după ce duminică a anunţat că intenţionează să candideze pentru un nou mandat, dar din partea PDL, a ţinut să precizeze miercuri, într-o conferinţă de presă că nu va demisiona din calitatea de membru al PNL până la finalul mandatului. Ca argument acesta a afirmat:„Nu am cum să demisionez pentru că prin legea migraţiei politice mi-aş pierde postul de primar şi ar fi un act de trădare faţă de electorat pentru că trebuie să continui proiectele în derulare”.

În replică, preşedintele organizaţiei municipale PNL Suceava, viceprimarul Angela Zarojanu, a declarat într-o altă conferinţă de presă că Ion Lungu nu mai este candidatul PNL la Primăria Sucevei, şi a precizat că acesta va fi anunţat în curând, fiind luate în calcul şi sondaje de opinie.

Cât privesc sondajele, nu de mult aceeaşi Angela Zarojanu anunţa că sondajele de opinie îl arătau pe Ion Lungu, ca fiind candidatul ideal. Ion Lungu nici măcar nu apucase să îşi exprime o opinia că, preşedintele PNL al municipiului Suceava deja anunţa cu „surle şi trâmbiţe” că acesta este candidatul din partea PNL.

Ca să minimalizeze şi mai mult eforturile, mai mari sau mai mici ale lui Ion Lungu- uneori hulit iar alte ori apreciat de suceveni, Angela Zarojanu a spus în conferinţă că programul de administrare liberal al municipiului Suceava a fost conceput de echipa liberală, de fiecare consilier local liberal, iar Lungu a fost „doar” reprezentantulzarojanu echipei.

Toate discuţiile au izbucnit după ce preşedintele organizaţiei judeţene PNL Suceava, primarul Sucevei Ion Lungu, şi vicepreşedintele PNL Suceava, primarul municipiului Fălticeni, Vasile Tofan, au apărut teatral - din neant, la o conferinţă a PDL Suceava susţinută duminică, anunţând că vor candida din nou, dar din partea PDL, afirmând că vor să continue proiectul comun început în 2004 alături de senatorul Gheorghe Flutur, care este preşedinte al organizaţiei PDL Suceava.

0 comentarii: