duminică, 10 februarie 2008

Reprezentanţii PSD vor trebui să promită doar ceea ce pot realiza pentru a fi credibili


Politica



Lansarea candidaţilor de primar PSD din judeţul Suceava, a avut loc vineri, acţiune la care au participat vicepreşedintele PSD, Cristian Diaconescu şi secretarul general al PSD, Titus Corlăţean. Astfel au fost prezentaţi candidaţii de primar pentru 94 din cele 114 localităţi ale judeţului, restul de 20 de candidaţi urmând a fi anunţaţi într-o săptămână.

Secretarul general al PSD, Titus Corlăţean le-a spus celor prezenţi că ţinta pentru anul 2008 vizează „o miză democratică”, întrucât ţara este neguvernabilă, condusă în manieră absolutistă de o persoană care vrea puterea absolută, şi a adăugat că până şi Curtea Constituţională a ajuns „în situaţia ruşinoasă” să dea decizii care se contrazic. Acesta s-a referit la cazul Norica Nicolai, arătând că în urma deciziei de joi a Curţii „România a devenit republică prezidenţială”.

Cât priveşte, judeţul Suceava, Titus Corlăţean a spus că va trebui aplicată „o corecţie” iar PSD trebuie să elimine „confreria PDL”, adăugând că în ultimii trei ani membri ai PSD din acest judeţ au fost supuşi „ticăloşeniilor” prin dosarele politice „fabricate de politicieni de tip isteric”. Secretarul general al PSD a afirmat că acestea sunt nişte mizerii ce nu ar trebui să existe într-un stat democratic.

Vicepreşedintele PSD, Cristian Diaconescu, a declarat că partidul trebuie să arate cât mai mult că este o mişcare de stânga, atât doctrinar cât şi instituţional şi să nu-şi renege trecutul de cel mai puternic partid, vorbind de contribuţiile aduse de preşedintele fondator, Ion Iliescu, de Adrian Năstase, care a condus cel mai performant guvern şi de actualul preşedinte, Mircea Geoană.

Celor 94 de candidaţi, Cristian Diaconescu le-a cerut să promită doar ceea ce pot realiza pentru a fi credibili.

0 comentarii: