marți, 12 februarie 2008

Suceava: "Vatican in aeternum", la Biblioteca "I.G. Sbiera"

Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei „I.G.Sbiera” va gazdui joi, 14 februarie, ora 18, în cadrul Programului "Conferintele Bibliotecii – Bucovina: Brandul României pentru Uniunea Europeana", lansarea ciclului de întâlniri lunare pe tema "Arta si civilizatie europeana", cu prof. univ.dr. Vasile M. Demciuc, de la Facultatea de Istorie si Geografie a Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava, transmite corespondentul AMOS News.

Prima întâlnire va oferi o conferinta si videoproiectii pe tema "Vatican in aeternum", prilejuit de împlinirea, la 11 februarie 2008, a 79 de ani de la semnarea Acordului de la Lateran care consfintea nasterea Statului Vatican. Profesorul Vasile M. Demciuc aduce în exclusivitate imagini inedite de la Vatican (unde efectueaza o cercetare stiintifica prestigioasa) si din Bazilica San Giovanni in Laterano.

Profesorul Vasile M. Demciuc va vorbi si despre recenta sa carte „Vatican - Istorie, credinta si arta”, vol.I (cu o prefata de acad. Razvan Theodorescu), aparuta la finele anului 2007 si care se bucura de o buna receptare la public.

Conferinta va fi moderata de scriitoarea Angela Furtuna, initiatoarea programului "Conferintele Bibliotecii", lansat de Ziua Europei din anul 2006.

0 comentarii: