luni, 17 martie 2008

Antigel contrafăcut, retras de pe piaţă



Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului a retras de pe piaţa suceveană 200 de litri de antigel contrafăcut, descoperit în două magazine din Gura Humorului.

Directorul OJPC Suceava, Elena Oanea, a precizat că „la S.C Planetara Gura Humorului s-au găsit 180 de litri de antigel foarte diluat, produs de către SC Direct SRL Ştefăneşti şi distribuit de către SC Helixib Iaşi”. Potrivit Elenei Oanea, lichidul nu avea densitatea trecută pe ambalaj şi nu era respectat nici conţinutul net prevăzut pe eticheta produsului.

Cei 180 de litri de antigel au fost retraşi de la comercializare, iar vânzătorul a fost amendat cu 30 de mii de lei. Elena Oanea a mai spus că „verificările au fost extinse şi la producător şi distribuitor”.

Tot în Gura Humorului, la staţia de benzină Rom Trans Petrol Botoşani, inspectorii OJPC au identificat aproximativ 20 de litri de antigel, de asemenea diluat. Elena Oanea a spus că „au fost prelevate probe de antigel şi trimise la laboratorul Larex, care a confirmat faptul că produsul avea impurităţi şi sedimente”.

Pentru că cei 20 de litri de antigel descoperiţi la benzinărie erau în depozit şi nu la comercializare, OJPC a luat măsura returnării la producător.