marți, 11 martie 2008

Flutur numara orele pana cand PDL-ul castiga alegerile, Stolojan ataca "majoritatea mocirloasa"

AMR 1977 de ore pana la victoria PDL la alegerile locale, a declarat sententios liderul de Suceava al PDL, Gheorghe Flutur, declarand "cod porticaliu" si somand PSD si PNL sa predea puterea. Pe de alta parte, prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan afirma ca democrat-liberalii sunt ingrijorati de alianta anti PDL despre care se discuta la nivelul partidelor ce au format "acea majoritate mocirloasa in Parlament", intre "un PSD incapabil de reformare" si "un PNL pus in slujba unor interese de grup". Presedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, duminica, la Vatra Dornei, ca PDL declara "cod portocaliu" adversarilor politici din PSD si PNL, aratand ca au mai ramas 1977 de ore pana cand PDL va castiga alegerile locale. Flutur a declarat, cu prilejul lansarii candidaturii lui Mircea Rusu pentru functia de primar din partea PDL al municipiului Vatra Dornei, ca actuala alianta de administrare locala PSD-PNL va trebui sa predea puterea. "Declaram cod portocaliu pentru PSD si PNL. In acest moment, mai sunt 1977 de ore si 33 de minute pana cand trebuie sa predea puterea. Putem, vrem si trebuie sa castigam administratia locala si judeteana", a spus Flutur. El si-a exprimat ca Mircea Rusu va castiga functia de primar in Vatra Dornei pentru a face din aceasta statiune Tirolul Carpatilor. La randul sau, prim - vicepresedintele PDL Suceava, deputatul Dumitru Pardau, a aratat ca dupa alegerile din acest an se va putea vorbi de axa Mircea Rusu - primar in Vatra Dornei, Gheorghe Flutur - presedinte al Consiliului Judetean Suceava si Dumitru Pardau - deputat PDL, ales prin vot uninominal in zona Dornelor.

"Sunt convins ca electoratul se va alatura proiectului nostru comun si ca impreuna vom sustine o echipa exceptionala pe care am pregatit-o sa conduca destinele sucevenilor", a declarat Pardau. Candidatul PDL la functia de primar al municipiului Vatra Dornei a fost consilier judetean ales pe listele PSD si a trecut in vara anului 2006 la PNL, iar apoi la PLD.

Stolojan: Ne ingrijoreaza formarea unei aliantei anti PDL de catre "majoritatea mocirloasa

Pe de alta parte, prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan afirma ca democrat-liberalii sunt ingrijorati de alianta anti PDL despre care se discuta la nivelul partidelor ce au format "acea majoritate mocirloasa in Parlament", intre "un PSD incapabil de reformare" si "un PNL pus inslujba unor interese de grup".

Prezent duminica, la Ploiesti, pentru a-l sustine pe candidatul PDL la Primaria Ploiesti, prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a declarat ca, desi nu ar trebui, democrat-liberalii sunt totusi ingrijorati de discutiile despre formarea unei aliante anti PD-L, pentru ca ar fi vorba despre formarea unei aliante "impotriva intereselor cetatenilor Romaniei si impotriva Romaniei".

Stolojan a explicat ca alianta anti PDL s-ar forma intre "un PSD nereformat, un PSD care, de cate ori incearca sa se reformeze, sfarseste mai prost decat a inceput" si un PNL "confiscat de un grup - Taricenu, Orban, Bogdan Olteanu - pus in slujba unor interese de grup, un partid care, dupa cum vedeti, nu mai are absolut nicio retinere saanunte posibile aliante cu PSD".

"De fapt, pentru mine acest lucru nu este o surpriza. M-am confruntat exact cu aceleasi propuneri venite exact din partea acelorasi oameni, ca in 2004, dupa alegerile locale, sa tradam atunci Alianta Dreptate si Adevar, sa batem palma cu PSD pentru a forma consilii judetene, presedinti de consilii si asa mai departe. Propunere facuta de gruparea Patriciu in mod deschis, in cadrul unei Delegatii Permanente a PNL de la vremea respectiva si propunere pe care, bineinteles, eu am respins-o atunci. Acum dansii nu fac decat sa continue acelasi gen de politica. De aceea spun ca ne creeaza ingrijorare formarea unei asemenea aliante pentru ca este o alianta impotriva intereselor cetatenilor Romaniei si a Romaniei, a afirmat Theodor Stolojan.

Acesta a precizat ca, pentru PDL este mai putin important sa fie "primul partid care castiga alegerile", partidul fiind interesat sa castige alegerile cu un scor care sa-i permita sa asigure "o guvernare coerenta".

Intrebat cu cine va face PDL aliante postelectorale in cazul in care nu va obtine un scor care sa-i permita formarea Guvernului, Stolojan a spus ca acesta lucru va fi stabilit la momentul respectiv.

Vicepresedintii PNL Teodor Melescanu si Norica Nicolai au declarat, sambata, la Suceava, ca dupa alegerile viitoare va trebui constituita o majoritate de guvernare fara PDL, partid care in opinia lor este conflictual si nu are proiecte politice pentru Romania.

si vicepresedintele PNL Crin Antonescu a sustinut recent ca proiectul politic real al lui Traian Basescu face imposibila o relatie intre PNL si PDL, astfel ca este posibila o majoritate parlamentara PNL-PSD-PC si UDMR, dupa alegeri.